Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

PepsiCo και δήμος Πειραιά υπέγραψαν σύμφωνο για διανομή προϊόντων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/05/2016

Σε 4.000 κατοίκους

Τη δράση «Σιτίζουμε & Μοιράζουμε χαμόγελα!» επισημοποίησαν σήμερα η εταιρεία PepsiCo (Tasty Foods και PepsiCo – HBH) και ο δήμος Πειραιά. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο γενικός διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης & Βαλκανίων, Christophe Guille, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, επικυρώνοντας το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της PepsiCo που στοχεύει στη διανομή τροφίμων και προϊόντων της εταιρείας σε 4.000 κατοίκους του Πειραιά που έχουν περισσότερη ανάγκη.

 

Συγκεκριμένα, η PepsiCo με το «Φορτηγό που μοιράζει χαμόγελα» θα κυκλοφορεί τρεις φορές την εβδομάδα στις 5 Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα διανέμουν προϊόντα της εταιρείας όπως μπάρες δημητριακών Quaker, νιφάδες βρώμης Quaker, ξηρούς καρπούς, χυμούς ΗΒΗ, LiptonIceTea, Lay’s, PepsiMax κ.ά. καθώς και άλλα τυποποιημένα τρόφιμα. Σήμερα ξεκίνησε η δράση στη Β’ Δημοτική Κοινότητα του Πειραιά.

Ο Christophe Guille, γενικός διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης & Βαλκανίων, δήλωσε: «Σε περιόδους κρίσης, οι συνέργειες επηρεάζουν περισσότερους ανθρώπους και μεγιστοποιούν το αποτύπωμα της προσφοράς στη καθημερινότητα. Η δράση «Σιτίζουμε & Μοιράζουμε χαμόγελα!», αποτελεί πρότυπο συνεργασίας με έναν αξιόπιστο φορέα όπως ο δήμος Πειραιά. Στη PepsiCo πιστεύουμε ότι μια επιτυχημένη εταιρεία πρέπει να ευθυγραμμίζει τις ανάγκες της με τις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται. Στόχος μας είναι η δράση αυτή να γίνει ακόμη μεγαλύτερη στη διαδρομή, προσελκύοντας κι άλλες εταιρείες, φίλους και εθελοντές. Με αίσθημα υπερηφάνειας για τις αρχές της PepsiCo, το όραμά της για “Απόδοση με Σκοπό” και φυσικά τους εργαζόμενούς μας στην Ελλάδα, εύχομαι η δράση αυτή να μοιράσει όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα».

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε μήνυμά του αναφέρει: «Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Ομίλου PepsiCo αποτελεί για εμάς μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς επισφραγίζει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην υποστήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Ως δήμος επιδιώκουμε και προωθούμε ενεργά συνέργειες με φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, καθώς πιστεύουμε ότι ενώνοντας δυνάμεις θα μπορέσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Όμιλο PepsiCo, πρώτα απ’ όλα για τη μεγάλη προσφορά του με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Σιτίζουμε & Μοιράζουμε χαμόγελα!». Σας ευχαριστώ όμως επίσης και για το ότι, ως μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία, δείχνετε εμπιστοσύνη στον Δήμο Πειραιά, για να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφορά σας».

Ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, είπε: «Η ενέργεια της PepsiCo είναι σημαντική γιατί συμβάλλει στη μερική κάλυψη των αναγκών σίτισης συνανθρώπων μας που έχουν περισσότερη ανάγκη. Σιτίζουμε, μοιράζουμε χαμόγελα, άρα προσφέρουμε χαμόγελα, απόλαυση, αλληλεγγύη, συμπαράσταση. Θα ωφεληθούν απ’  ότι γνωρίζετε, επί ένα έτος, 4.000 συμπολίτες μας με μία διαρκή παροχή προϊόντων της εταιρείας. Θα καλύπτονται δηλαδή, σε εβδομαδιαία βάση 4.000 άτομα, κάτοικοι του Πειραιά που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Είναι τέτοιο το μέγεθος της προσφοράς που αν βρίσκαμε, άλλες τρεις – τέσσερις εταιρείες σε άλλα είδη σίτισης, να έκαναν ανάλογη προσφορά, θα είχαμε επιλύσει, θα έλεγα σχεδόν όλο το επισιτιστικό πρόβλημα. Συγχαρητήρια στους υπευθύνους της PepsiCo. Εκ μέρους των δημοτών μας και της κοινωνικής μας υπηρεσίας, που έχω την τιμή να προΐσταμαι, θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της PepsiCo, διότι η μεγάλη δουλειά γίνεται από αυτούς τους ανθρώπους. Φυσικά να ευχαριστήσω και τον γενικό διευθυντή κ. Guille  και τον κ. Κωνσταντίνου για την τιμή που μας έκαναν να παρευρίσκονται σήμερα εδώ».

Απάντηση