Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Stern”: Συνέντευξη Τσίπρα, με… κομπλιμέντο για την Μέρκελ

ΕU στις 15/02/2015

Τάσσεται υπέρ μίας λύσης “win – win”
και δηλώνει:
«Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα»

Υπέρ μίας λύσης με την οποία θα κερδίζουν οι πάντες, «μίας λύσης win-win», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τάσσεται ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό “Stern” που πρόκειται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Πέμπτη.
«Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό», αναφέρει ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν επιθυμεί «νέα δάνεια διάσωσης».
Το περιοδικό συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για δύο μέρες στη Βουλή και το Μέγαρο Μάξιμου, εν όψει του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του περιοδικού, ο 40χρονος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι ανοιχτός σε διάλογο και αισιόδοξος. «Ο Πρωθυπουργός μάς έκανε σαφές ότι “αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις”», σημειώνουν. Και σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ. Τσίπρας, είπε: «Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα”».

Σχετικά με τη σύντομη συνάντηση, που είχε πριν λίγες μέρες με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Εγώ τη γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή, όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου».
Ο ίδιος εκτιμά πως η κ. Μέρκελ είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο.

«Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Η δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού», τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: