Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Street party στην Τρούμπα σαν δρώμενο του άλλοτε

Χωρίς κατηγορία στις 31/05/2015

Στιγμές μοναδικές έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο, από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στην περιοχή της Τρούμπας, η οποία έχει αναβαθμιστεί και εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς σε ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή στέκια διασκέδασης του Λεκανοπεδίου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, ο δήμος Πειραιά οργάνωσε, μια σειρά εκδηλώσεων στην Τρούμπα, οι οποίες κατέληξαν σε ένα μεγάλο street party, με τη συμμετοχή των μπαρ και των καταστημάτων της περιοχής.

Οι δρόμοι της Τρούμπας, γέμισαν από τον κόσμο, ο οποίος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στο μεγαλύτερο πάρτι δρόμου που έχει γίνει ποτέ στον Πειραιά.

Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες περπάτησαν στους δρόμους της Τρούμπας και ξεναγήθηκαν από τη διευθύντρια Πολιτισμού του δήμου Πειραιά Ευαγγελία Μπαφούνη στα πιο γνωστά μέρη, κτίρια και ιστορικά μνημεία όπως: το Μέγαρο Βάττη, τα “Κόκκινα Φανάρια“, το Μέγαρο Ποτόγλου, τη Βασιλική αποβάθρα και την αποβάθρα της Τρούμπας, το Ξενοδοχείο “Πειραιεύς” κ.α.

 

Η ξενάγηση κατέληξε έξω από το ξενοδοχείο “Λουξ”, της οδού Φίλωνος, όπου ο κόσμος είχε τη μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσει ένα 30λεπτο απόσπασμα από την παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Τα Κόκκινα Φανάρια», στο φυσικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό του δρόμου, αλλά και στην είσοδο και το μπαλκόνι του 1ου ορόφου του ξενοδοχείου.

Ξεχωριστή πινελιά στη νυχτερινή γιορτινή ατμόσφαιρα στην Τρούμπα, έδωσαν τα τοιχοκολλημένα αποσπάσματα από το κόμικ «Γυρνώ σαν νυχτερίδα» του Πέτρου Χριστούλια, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι του ρεμπέτη Μπαγιαντέρα και αφηγείται μια ερωτική ιστορία που εξελίσσεται στον Πειραιά του 1952.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: