Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεάν ημερίδες ακαδημαϊκού προσανατολισμού για μαθητές λυκείου από την Unique Minds

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 03/03/2017

Γίνε και εσύ UNIbuddy!

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν εφέτος οι δωρεάν ημερίδες ακαδημαϊκού προσανατολισμού “UNIque Days”,  που διοργανώνονται από φοιτητές για μαθητές λυκείου. Σκοπός των “UNIque Days” αποτελεί η αρτιότερη ενημέρωση του μαθητή για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό να διαθέτει περισσότερες πληροφορίες, πριν κάνει οποιαδήποτε επιλογή για το μηχανογραφικό του αλλά και για το μέλλον του.

Την πρώτη ημέρα της διημερίδας (10 Απριλίου) πρόκειται να παρουσιαστούν οι σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και τη δεύτερη (11 Απριλίου) εκείνες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α. – πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Σε κάθε ημερίδα οι μαθητές μπορούν:

  • να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για όλες τις σχολές του κάθε ιδρύματος ή μόνο για όσες σχολές τους ενδιαφέρουν
  • να συμμετέχουν, αν το επιθυμούν, σε διαδραστικά εργαστήρια, αντιπροσωπευτικά του αντικειμένου της κάθε σχολής, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά σε αυτό
  • να συζητήσουν σε ανοιχτούς διαλόγους με φοιτητές από όλες τις σχολές του ιδρύματος για να επιλύσουν τις πιθανές απορίες τους
  • να έρθουν σε επαφή με φοιτητικές ομάδες που δρουν στις σχολές αυτές αλλά και με βραβευμένα projects φοιτητών

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες, οι διοργανωτές ελπίζουν ότι οι μαθητές θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους ενδιαφέρει και θα κατανοήσουν καλύτερα τι σημαίνει να είσαι φοιτητής σε μία από αυτές τις σχολές, ώστε οι μελλοντικές επιλογές τους να είναι πιο συνειδητές και να επαφίενται στα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

Η διοργάνωση

Οι “UNIque Days” διοργανώνονται από την Unique Minds, που πρόκειται για έναν φοιτητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με σκοπό να συμβάλει στον ορθό ακαδημαϊκό προσανατολισμό των μαθητών. Στο πλαίσιο των δράσεων της παρουσιάζει το “UNIbuddies”, που είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα στη χώρα μας που συνδέει μαθητές με φοιτητές  από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μέσω αυτής της πλατφόρμας κάθε μαθητής από όλη την Ελλάδα θα έχει πλέον τη δυνατότητα να λύσει απορίες του σχετικά με τα τμήματα όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ και ΤΕΙ) στα οποία ενδιαφέρεται να φοιτήσει και ο ίδιος στο μέλλον και να ενημερωθεί πλήρως για την ακαδημαϊκή κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει. Κάθε μαθητής που θα εγγράφεται με βάση τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα και άλλων κοινών στοιχείων (τόπος καταγωγής, ενδιαφέροντα) θα γίνεται match με έναν φοιτητή- μέντορα, ο οποίος θα συνομιλεί μαζί του με σκοπό να τον ενημερώνει για το τμήμα φοίτησής του, να του παρέχει πληροφορίες και να λύνει τυχών απορίες του μαθητή .

Και γίνεται η πρόσκληση:

Αν είσαι φοιτητής Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και θέλεις να βοηθήσεις μαθητές από όλη την Ελλάδα να ενημερωθούν άμεσα και πλήρως για το τμήμα σου , τότε γίνε και εσύ ο επόμενος UNIbuddy και πρόσφερε εθελοντικά mentoring στον ελεύθερο σου χρόνο. Για να δηλώσεις συμμετοχή εδώΓια περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το  site μας: www.uniqueminds.gr. Ε-mail: info@uniqueminds.gr.

Απάντηση