Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δαπάνη 2,215 εκ. ευρώ για επέκταση και διαμόρφωση μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου

Το έργο δημοπρατείται

|> Μετά από συντονισμένες πολυετείς προσπάθειες της ΠΕ Νήσων, του δημάρχου Γιάννη Αθανασίου και του δήμου Αγκιστρίου, έγινε εφικτή η δημοπράτηση του έργου κατασκευής επέκτασης και διαμόρφωσης μώλου στη Σκάλα, εξασφαλίζοντας πρώτα τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

Το έργο είναι πολύ μεγάλης σημασίας για το πανέμορφο Αγκίστρι, καθ’ ό,τι το υφιστάμενο είναι πολύ μικρό για τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και επικίνδυνο.

Όπως ανακοινώθηκε, η περιφέρεια και η ΠΕ Νήσων “έχει προγραμματίσει στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών για όλα τα νησιά ευθύνης της” και πως: “μέχρι το τέλος της θητείας μας πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα λιμενικά έργα που έχουμε μεθοδικά προγραμματίσει“.

Σημειώνεται ότι στη δημοπράτησης του έργου που πραγματοποιήθηκε εμφανίστηκαν 14 υποψήφιες ανάδοχες εταιρείες και στόχος είναι να αρχίσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό – ακόμη και μέσα στο έτος. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της περιφέρειας οι οποίοι έχουν ήδη δεσμευθεί και είναι ύψους 2.215.000 ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: