Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση εργασίας Χατζηπέρου με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας για θέματα του νησιού

Παρουσία του δημάρχου

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας πραγματοποίησε χθες Τρίτη 17/1 ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Αίγινας όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του δημάρχου Αίγινας Δημ. Μούρτζη, στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας και μέλος το δ.σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού Σταύρος Καλαμάκης, ο αντιπρόεδρος , ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας Θωμάς Χαλδαίος, Διον. Γαλαρής, και Παναγιώτης Χαλδαίος , αντιστοίχως, καθώς και ο πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αίγινας Νίκος Κωστάκος.

Συγκεκριμένα έγινε ειδική αναφορά σε έργα τα οποία θα ενισχύσουν την διασύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας του νησιού, όπως

  • Στην ωρίμανση του έργου για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, συνολικού προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ,
  • Στην δημιουργία υδατοδρομίου,
  • Στη κατασκευή και τοποθέτηση ναυδέτου,

Επίσης αναφέρθηκαν τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Αίγινας, την ανάδειξη του Ελλάνιου Όρους, του Ναού της Αφαίας καθώς και της Παλαιάς Χώρας και βέβαια το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο (φωτό).

Τέλος, συμφωνήθηκε η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης του μακροχρόνιου προβλήματος της έγκαιρης μακροχρόνιας παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης των παραλιών στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται καθώς και η επιμήκυνση της ως άνω παραχώρησης κατά τουλάχιστον 3 έτη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: