Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δαπάνη 600.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Αίγινας

Αφορά 24 δρόμους

|> Υπεγράφη η σύμβαση του έργου “Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αίγινας” μεταξύ του δημάρχου του νησιού Δημήτρη Μούρτζη και της αναδόχου εταιρείας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με έκπτωση πάνω από 50%. Η χρηματοδότησή του θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και την παρακολούθηση του έργου έχει αναλάβει η δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων.

Με την εν λόγω εργολαβία πρόκειται να γίνει η επισκευή, η αποκατάσταση και η βελτίωση 24 δρόμων στην ευρύτερη περιοχή του νησιού της Αίγινας που έχουν υποστεί ζημιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Νήσων “με αυτό το έργο δεν επιλύεται το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της Αίγινας” και πως “στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής, της Π.Ε. Νήσων με τον Δήμο της Αίγινας, έχει προγραμματιστεί μία σειρά έργων τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών του ιστορικού νησιού“.

Τέλος ο κ. Χατζηπέρος, τόνισε: “Πρόκειται για το πρώτο βήμα που γίνεται όσον αφορά στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού και ακολουθεί το δεύτερο έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, το οποίο θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών για περισσότερο ασφαλείς μετακινήσεις που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αίγινας“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: