Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έργα για μείωση κινδύνου στις κατηφοριές του Δήμου Πειραιά

Άρχισε η ανακατασκευή 57 δρόμων με κλίση που καθιστούν προβληματική την διέλευση των πεζών, όπως και την κυκλοφορία των οχημάτων

|> Ένα νέο, μεγάλο έργο ανακατασκευής 57 δρόμων, ξεκίνησε ο Δήμος Πειραιά, με στόχο τη λειτουργική αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε γειτονιές της πόλης. Οι εργασίες ανακατασκευής αφορούν δρόμους με κλίση, στους οποίους μετά την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, θα διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και γενικά η ομαλή διέλευση στο οδικό δίκτυο.

Η αρχή έγινε από την Ε’ δημοτική κοινότητα και από τη συμβολή των οδών Νικηταρά και Λακωνίας, στην οποία βρέθηκαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας & Αποχέτευσης Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Ο κ. Μώραλης συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, λέγοντας πως μετά από πολλά χρόνια γίνεται μια τέτοιου είδους μεγάλη παρέμβαση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Γιάννης Μώραλης

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς για τον Πειραιά, καθώς ξεκίνησε ένα σημαντικό έργο, το οποίο αφορά στην ανακατασκευή και κατ΄ επέκταση στη βελτίωση 57 δρόμων με μεγάλη κλίση σε γειτονιές της πόλης. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά γίνεται μια προσπάθεια, η οποία έχει θετικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι πολύ θετικές και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι΄ αυτό. Στόχος μας είναι να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα τελειώσουμε σε ένα σχετικά σύντονο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για δρόμους σε διαφορετικές Δημοτικές Κοινότητες, σε γειτονιές με δύσκολη πρόσβαση και νομίζω ότι ο κόσμος θα ικανοποιηθεί, αφού μπροστά στα σπίτια τους θα έχουν πλέον νέα οδοστρώματα».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

  •  Αλέξανδρος Αργουδέλης

«Το έργο αυτό αφορά πενήντα επτά μπετόδρομους. Η συγκεκριμένη κατασκευή επειδή είναι από μπετόν, έχει εντελώς διαφορετική τεχνική σε σχέση με τις ασφαλτοστρώσεις. Οπότε, εδώ γίνεται μια τέτοιου είδους παρέμβαση με την αποξήλωση του μπετόν και με διαμόρφωση, με ειδική αντιολισθηρή χάραξη του μπετόδρομου. Αυτή η παρέμβαση είναι από τις πιο σημαντικές. Ο Πειραιάς διαθέτει πάρα πολλούς τέτοιους δρόμους, με ανωφέρειες ή κατωφέρειες σε γειτονιές της πόλης. Οι εργασίες θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες εκτός της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, η οποία δεν έχει τέτοιους δρόμους. Πρόκειται για μια παρέμβαση που είναι χρήσιμη στις γειτονιές».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: