Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισε ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά απόρων οικογενειών

ΥΓΕΙΑ στις 28/06/2015

Τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), υλοποιούν δωρεάν πρόγραμμα οδοντιατρικού ελέγχου για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και ήδη έχουν εξεταστεί περισσότερα από 50 παιδιά. Όσα περιστατικά κριθεί πως χρήζουν περαιτέρω θεραπείας, παραπέμπονται στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Πειραιά έχει παραχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS τον 1ο όροφο στο κτίριο της ΚΟΔΕΠ, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται κοινωνικές δράσεις για τους δημότες και τους άλλους κατοίκους της πόλης.

Το πρόγραμμα του δωρεάν οδοντιατρικού ελέγχου θα προσφέρεται σε μόνιμη βάση και όσοι γονείς επιθυμούν να εξεταστούν τα παιδιά τους, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 210.4101753756.

Η πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η ΚΟΔΕΠ ενισχύει τη συνεργασία της με τα Παιδικά Χωριά SOS και με τους «Γιατρούς του Κόσμου» αυτή τη φορά, επ΄ ωφελεία των παιδιών της πόλης μας. Μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν οδοντιατρική εξέταση των παιδιών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στη δύσκολη εποχή της γενικευμένης κρίσης που βιώνουμε όλοι. Στόχος μας είναι να υλοποιούμε δράσεις που εστιάζουν στη στήριξη και στην προσφορά προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά. Αν και το πρόγραμμα μετρά λίγες μόνο ημέρες, πολλά παιδιά έχουν εξεταστεί, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Στο άμεσο μέλλον σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε παρόμοιες κοινωνικές δραστηριότητες».

Ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης. είπε: «Συνεχίζουμε τη μέριμνα για τα παιδιά του Πειραιά σε ένα ευαίσθητο και παραμελημένο τομέα όπως είναι η οδοντιατρική περίθαλψη. Θεωρούμε πως είναι υποχρέωσή μας να καλύψουμε τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων παιδιών της πόλης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: