Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υπουργικό φρένο σε ψευδείς διαδόσεις για τον κορωνοϊό

Υγεια στις 26/02/2020

Έκκληση Κικίλια για να ακούμε μόνον τους ειδικούς επιστήμονες και όχι τον κάθε άσχετο

|> «Να ακούτε τους ειδικούς επιστήμονες, τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους λοιμωξιολόγους και όχι όσους διασπείρουν fake news για #κορωνοϊό». Αυτό έγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο twitter, σαν μία επιπλέον έκκληση προς τους πολίτες.

Επίσης ο υπουργός Υγείας, αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής, εξήρε την στάση της αντιπολίτευσης για την υπόθεση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα είπε: «Χαιρετίζω τη στάση σοβαρότητας, εγκράτειας και υπευθυνότητας, με την οποία η μείζονα αντιπολίτευση τοποθετείται στο συγκεκριμένο θέμα», καλώντας πάλι τους πολίτες να ακούνε μόνο τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και γιατρούς και όχι ό,τι κυκλοφορεί γενικώς, διότι, όπως είπε, κυκλοφορούν και ψευδείς ειδήσεις.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο υπουργός σημείωσε ότι όσο πλησιάζει γεωγραφικά ο ιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει και στην Ελλάδα, ωστόσο επισήμανε πως οι αρμόδιοι φορείς, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, βρίσκονται σε συνεργασία. Εξ άλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συγκροτήσει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Απάντηση