Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΠΡΟΣΟΧΗ >>> Ιδιαίτερα υψηλά τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων

ΑΤΤΙΚΗ,ΥΓΕΙΑ στις 07/08/2021

Έκκληση Πατούλη για περιορισμό των μετακινήσεων και για χρήση ειδικών μασκών – Η ατμόσφαιρα της Αττικής είναι αρκετά βεβαρημένη

|> Πάρα πολύ υψηλά επίπεδα αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM2.5 και αιθάλης, εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στην ατμόσφαιρα πάνω από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την καταγραφή και τη χαρτογράφηση των υψηλών επιπέδων συγκέντρωσης αιωρούμενων μικροσωματιδίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε συγκεκριμένες ώρες στο Βόρειο και Κεντρικό Τομέα καθώς και στον Πειραιά.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής έχει προχωρήσει στο συντονισμό και στην ενεργοποίηση του 1110 προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται όλο το 24ωρο, χωρίς καμία χρέωση, για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων λόγω του τοξικού νέφους που δημιουργήθηκε από τις πυρκαγιές.

Με αφορμή την ανησυχητική αυτή εικόνα ο περιφερειάρχης επισημαίνει:

«Καλώ τους κάτοικους της Αττικής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και σε περίπτωση που πρέπει να εξέλθουν των κατοικιών τους να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, οι οποίες παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5. Επίσης είναι σημαντικό να ακολουθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης σύμφωνα και με τις οδηγίες τις οποίες έχουμε εκδώσει καθώς και με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών έχει ήδη ενεργοποιηθεί και το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 που λειτουργεί σε συνεργασία Περιφέρειας και ΙΣΑ. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής και η Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής, της Περιφέρειας συνεργάζονται στενά με την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο πλαίσιο του παρατηρητηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Κλιματικής Αλλαγής. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου και ενημερώνουμε τους πολίτες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: