Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Βεάκειο του Πειραιά

Ένα πρόγραμμα γεμάτο με παραστάσεις και συναυλίες που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου

|> Το Βεάκειο θέατρο άνοιξε τις πύλες του, για ακόμα ένα καλοκαίρι και υποδέχεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά, με ένα πλούσιο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που αποτελούν έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό, περιλαμβάνουν και εφέτος, μεταξύ άλλων, συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο, παραστάσεις αρχαίου δράματος, καθώς και εκδηλώσεις πειραϊκών συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες με τον “Παπουτσωμένο Γάτο” του Σαρλ Περώ σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου. Συνεχίζονται σήμερα με το Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της δ/νσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο των “Ημερών Θάλασσας”, με ελεύθερη είσοδο. Και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Οι παραστάσεις στο Βεάκειο θέατρο ξεκίνησαν με σκοπό να γεμίσουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές στην πόλη με πολιτισμό και ψυχαγωγία. Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Πειραιά και του λεκανοπεδίου, στον λόφο του Προφήτη Ηλία, το Βεάκειο θα φιλοξενήσει στη σκηνή του, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου, παιδικές παραστάσεις, συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, καθώς και μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών και ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης μας. Ο Πειραιάς πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, καθώς είναι μια πόλη με μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο επιθυμούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, είπε:

«Ήρθε και πάλι η στιγμή να ανηφορίσουμε προς τον Προφήτη Ηλία, να κάτσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να ακούσουμε αγαπημένες μελωδίες, να κλείσουμε τα μάτια και να σιγοτραγουδήσουμε τραγούδια αγαπημένα, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε να γεμίσουμε τα βράδια μας με εικόνες, γέλια και μουσικές. Το Βεάκειο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του και υπόσχεται ότι θα πρωταγωνιστήσει στα πολιτιστικά δρώμενα της Αττικής. Με περισσότερες από 60 συναυλίες και παραστάσεις, σάς περιμένουμε στο ανανεωμένο θέατρό μας, με μια διαφορετική παραγωγή κάθε βράδυ, φιλοξενώντας τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και της μουσικής. Οι πόρτες άνοιξαν, τα φώτα έσβησαν, ελάτε σας περιμένουμε …».

>>> Για το αναλυτικό πρόγραμμα “Βεάκειο 2022” κλικ  Ε Δ Ω

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: