Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα σύγχρονο εναλλακτικό αυτοδιοικητικό παράδειγμα αναζητείται από τον Πειραιά

Εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Γαβρίλη στον ΔΣΠ με τη φιλοδοξία να φέρει μία νέα αντίληψη στην τοπική αυτοδιοίκηση

|> Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ)  η συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη. Σ’ αυτήν «παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν πρόσωπα με μεγάλη παρουσία και αυτοδιοικητική εμπειρία», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υποψηφίου δημάρχου.

Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης παραμένει αόρατος από το κεντρικό κράτος, αδυνατώντας, έτσι, να εμπνεύσει και να δημιουργήσει προσδοκίες στους πολίτες-δημότες, εξέλιξη που αποτυπώνεται και στα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές.

Ο προβληματισμός που κατατέθηκε κατέτεινε στην διαπίστωση της ανάγκης να διατυπωθεί και να δοκιμαστεί ένα διαφορετικό, νέο και σύγχρονο αυτοδιοικητικό παράδειγμα, με επαναπροσδιορισμό της αλληλοτροφοδοτούμενης και πολύμορφης σχέσης με τους πολίτες που θα δώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση την ικανότητα να απαντήσει στις πολυποίκιλες προκλήσεις που γεννά το σημερινό πολιτικό περιβάλλον

Αυτό το εναλλακτικό, διαφορετικό αυτοδιοικητικό παράδειγμα θα επαναφέρει στο κέντρο τον πολίτη – δημότη, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής.

Η χτεσινή εκδήλωση φιλοδοξεί να φέρει μία νέα αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα την βγάλει από την νωθρότητα και τη λογική ανάθεσης και τυπικής διαχείρισης καθιστώντας την μία ζωντανή οντότητα.

Απάντηση