Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αττική: Ο πολιτιστικός τουρισμός για το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό

ΑΤΤΙΚΗ στις 08/07/2022

Ένα video διάρκειας 3’21’’ στην αγγλική γλώσσα για τον πολιτισμικό πλούτο με αναφορές, στην Ιστορία, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, το Θέατρο, τη Μουσική, την Αρχιτεκτονική, τον Χορό, τη Μυθολογία, τις Καλές Τέχνες, τον Αθλητισμό, τη Δημοκρατία…

|> Σε συνέχεια της πολυβραβευμένης πορείας του οπτικοακουστικού υλικού τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, η Π.Α παρουσιάζει στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, ένα νέο video για την προώθηση του πολιτιστικού αττικού τουρισμού, με τίτλο “Attica. Culture in a Word“.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλης επεσήμανε:

«Σ’ αυτό το νέο μας video αναδεικνύουμε ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας που είναι ο πολιτισμός της, ο οποίος αποτελεί εκτός από σημαντική κληρονομιά με δυναμική και ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης. Καλούμε τους επισκέπτες να έρθουν στην Αττική μας και να δουν από κοντά τα σπάνια μνημεία μας, να ξεναγηθούν στα Μουσεία αλλά και στους σύγχρονους χώρους πολιτισμού, βιώνοντας από κοντά μία σπάνια πολιτιστική εμπειρία».

To νέο video παρουσιάζει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτει η Αττική ως ταξιδιωτικός προορισμός στη μετα-COVID-19 εποχή, δίνοντας έμφαση στο πλούσιο θεματικό τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Αττικής, προωθώντας τον πολιτιστικό τουρισμό στην Αττική. Στόχος του θεματικού video είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση της τουριστικής ροής. Άλλωστε, το βασικό και χαρακτηριστικό στοιχείο του brand name της Αττικής είναι το πολύτιμο και μοναδικό πολιτιστικό αποτύπωμά της, με δεκάδες μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να βρίσκονται σε κάθε σημείο της.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο εν λόγω video, οι ταξιδιώτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας επισκέπτονται τους συγκλονιστικούς πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Αττική, και την ανακαλύπτουν μέσα από μια επική και ασφαλή διαδρομή 2500 ετών πολιτισμού. Το video δίνει έμφαση όχι μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του παρελθόντος, αλλά και στους σύγχρονους χώρους πολιτισμού που εξελίσσονται και εμπλουτίζουν συνεχώς την πολιτιστική εμπειρία στην Αττική, όπως: η Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, κ.ά.

Οι επισκέπτες, στο ταξίδι τους αυτό, προσκαλούνται να ανακαλύψουν το μοναδικό πολιτισμό της Αττικής μέσα από πτυχές της Ιστορίας, της Ποίησης, της Λογοτεχνίας, της Αρχιτεκτονικής, της Πίστης, της Φιλοσοφίας, της Αρμονίας, της Μουσικής, του Χορού, των Καλών Τεχνών, της Μυθολογίας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, του Θεάτρου, του Αθλητισμού, που στο σύνολό τους αντικατοπτρίζουν τα διαχρονικά ελληνικά ιδεώδη.

Καλλιτεχνικός δημιουργός του video, το οποίο έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ, είναι η εταιρεία STEFICON A.E..

>>> Το εγκεκριμένο video (διάρκειας 3’21’’, στην αγγλική γλώσσα), με κλικ ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: