Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Έξυπνο’’ παγκάκι προηγμένης τεχνολογίας για ΑμεΑ τοποθετήθηκε στο Μικρολίμανο

Με 8 θέσεις φόρτισης κινητών τηλεφώνων, δωρεάν Wi-Fi internet, νυχτερινό φωτισμό και φωτισμό περιβάλλοντος κ.ά.

|> Νέο ‘’έξυπνο’’ παγκάκι με πολλαπλές τεχνολογικές λειτουργίες και υποστήριξης ΑμεΑ τοποθετήθηκε στο Μικρολίμανο  από τον Δήμο Πειραιά.

Το παγκάκι είναι τεχνολογικά προηγμένο και διαθέτει παροχές για την υποστήριξη ΑμεΑ, καθώς υπάρχει δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων μέσω  ειδικής πρίζας, ενώ λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ.

Το ‘’έξυπνο’’ παγκάκι είναι αντιβανδαλιστικής και ‘’antigrafitti’’ κατασκευής. Διαθέτει 8 θέσεις φόρτισης κινητών τηλεφώνων, δωρεάν Wi-Fi internet, νυχτερινό φωτισμό και φωτισμό περιβάλλοντος, ξύλινα καθίσματα και αποτελεί σημείο ξεκούρασης.  Στην οθόνη του προβάλλονται πληροφορίες και ενημερωτικά μηνύματα που αφορούν σε θέματα του Δήμου, ενώ στην δεύτερη οθόνη προβάλλεται η ώρα, η ημερομηνία και η θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το ‘’έξυπνο’’ παγκάκι προμηθεύθηκε και τοποθέτησε στο Μικρολίμανο η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά, μέσω του ευρωπαϊκού έργου ‘’euPOLIS’’.

Υπενθυμίζεται  ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη τοποθετήσει infokiosk παγκάκι στο Ρολόι στο Πασαλιμάνι, καθώς και ‘’έξυπνο’’ παγκάκι υποστήριξης ΑμεΑ στην Ακτή Μουτσοπούλου και 2ας Μεραρχίας, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο Δήμο στη χώρα που διαθέτει παγκάκι υποστήριξης ΑμεΑ, παρέχοντας τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε ένα «έξυπνο» παγκάκι στο Μικρολίμανο, το οποίο συνδυάζει την τεχνολογία και το πράσινο. Επαναφορτίζεται  με τον ήλιο, έχει τη δυνατότητα να φορτίζει το ηλεκτρικό αμαξίδιο εξυπηρετώντας τα άτομα με αναπηρία καθώς και κινητά, διαθέτει δωρεάν wifi και προβάλλει μέσω οθόνης χρήσιμες πληροφορίες.  Ήδη, έχουμε τοποθετήσει infokiosk στο Πασαλιμάνι και ένα ακόμη «έξυπνο» παγκάκι υποστήριξης ΑμεΑ στην Ακτή Μουτσοπούλου και 2ας Μεραρχίας. Επιλέξαμε το Μικρολίμανο, καθώς είναι μια από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της πόλη μας και θέλουμε να προσφέρουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλη μας «έξυπνες» υπηρεσίες. Ο Δήμος Πειραιά παρακολουθεί και συμμετέχει στις τεχνολογικές εξελίξεις. Βρισκόμαστε άλλωστε σε μια νέα εποχή, θέλουμε να είμαστε μια «έξυπνη» πόλη και  σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο αυτό στον Πειραιά».

  • Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη:

«Η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου τοποθέτησε το ‘’έξυπνο’’ παγκάκι στο Μικρολίμανο.  Πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό ξεκούρασης για όλο τον κόσμο, δημότες και επισκέπτες, φόρτισης «έξυπνων» συσκευών και πληροφόρησης για θέματα που αφορούν την πόλη μας σε όλους τους τομείς, αλλά και ένα σημείο πρασίνου αφού θα το συμπληρώνουν δένδρο και θάμνοι.  Να προσθέσω πως στο πλαίσιο του ίδιου ευρωπαϊκού έργου, θα τοποθετηθεί εν ευθέτω χρόνω, ακόμη ένα «έξυπνο» παγκάκι σε άλλο σημείο του Μικρολίμανου».

Απάντηση