Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παλιά κιτάπια Δασκάλων και διαδικτυακές περιπλανήσεις

ΥΓΕΙΑ στις 26/07/2020

Έχουμε χωριστεί σε πολεμάρχους, πολεμοκάπηλους και στράτευσης αρνητές…

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Οι επιδημιολόγοι και οι στατιστικολόγοι είναι οι “σκουπιδιαραίοι” και ανακυκλωτές της Ιατρικής· ακολουθούν το άρμα της Έρευνας και της Κλινικής Πράξης και συλλέγουν τα κατάλοιπα επιτυχιών και αποτυχιών.

Τα πορίσματά τους είναι πολύτιμα αλλά έρχονται πάντα αργά για να διορθώσουν το παρελθόν· για το μέλλον βέβαια είναι χρήσιμα -αν δεν ξεπεραστούν από το επόμενο τσουνάμι “νεόφερτης” Γνώσης.

Αυτά σκεφτόμουν περιμένοντας την άρρωστη να γυρίσει από το ταξίδι της στο βύθος· ερμηνεύοντάς το τελικά με αραχνιασμένες πια γνώσεις που με οδήγησαν όμως στην “αιτία” του: «οσμή ως από φωλεάς ποντικών», άρα ηπατική εγκεφαλοπάθεια. Και ξανά από την αρχή: να την ανασύρω από αυτήν με όσα “κόλπα” μού δίδαξαν κάποια παλιά κιτάπια Δασκάλων και όχι διαδικτυακές περιπλανήσεις -χωρίς εμπειρία οσμών.

Γυρνάω στο σήμερα…

Για πες λοιπόν έμπειρε γιατρέ: «Θα έρχεται κάθε λίγο απειλητικός ο Κοβιντίων ή φεύγει επιτέλους και αφήνει τους “σκουπιδιαραίους” στο έλεος της αυτοχλεύης και του κενού;»

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», λέει η λαϊκή σοφία.

Βγαίνει οσονούπω ο ήλιος λοιπόν και σύντομα θα φωτιστεί το ζοφερόν Τι των πονηρών ημερών. Μπορεί κι εγώ ο δύσπιστος να φωτιστώ από την αντίφρονα αλήθεια. Ας λέει ο Τίτος πως «Την επόμενη μέρα βγήκε ένας ήλιος τόσο μαύρος που ακόμα και οι τυφλοί βλέπαν διπλό σκοτάδι».

Ας βγει επιτέλους! Αρκετά έχουμε χωριστεί σε πολεμάρχους, πολεμοκάπηλους και στράτευσης αρνητές.

Τελειώνω με την περσινή μου ερώτηση που ακόμα δεν τολμώ να απαντήσω αν και φαίνεται να γελώ: «Έρχεται ή το σκάει πίσω από το διαφανοσκόπιο ο ηλιάτορας;».

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ. ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: