Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αισθητικές παρεμβάσεις στα εργοτάξια του μετρό και στο κτίριο της Ραλλείου

Αλλάζει όψη το κέντρο του Πειραιά καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωραϊσμού στα εργοτάξια του μετρό, αλλά και στο κτίριο της Ραλλείου αναβαθμίζοντας αισθητικά κεντρικά σημεία της πόλης.

IMG_9912Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε νέα περίφραξη περιμετρικά των εργοταξίων με ξύλινα πάνελ βαμμένα σε διάφορα χρώματα.

Επίσης τοποθετήθηκαν πάνελ από μουσαμά με ενδιαφέρουσες θεματικές εκτυπώσεις που δείχνουν τις αδελφοποιημένες πόλεις με τον Πειραιά. Παράλληλα απεικονίζεται σε φωτογραφίες ο σύγχρονος Πειραιάς, τα κτίρια, οι άνθρωποι της αλλά και δραστηριότητες στην πόλη.

Επιπλέον τοποθετήθηκαν φυτοδοχεία με δέντρα και θάμνους σε ελεύθερους χώρους μπροστά από τη νέα περίφραξη.

Τέλος, στο κτίριο της Ραλλείου δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο έχει τοποθετηθεί σε ολόκληρη την εμπρόσθια όψη του κτιρίου ένα εντυπωσιακό πανό, το οποίο απεικονίζει το νέο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί.

Το κόστος των παρεμβάσεων ανέλαβε εξολοκλήρου η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε συνέχεια των χορηγιών και δωρεών στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει προς τον δήμο Πειραιά.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική μας Αρχή είναι η αισθητική υποβάθμιση της πόλης, γεγονός που δεν αρμόζει στην ιστορία της αλλά και στους Πειραιώτες. Στόχος μας είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις που θα αλλάξουν αισθητικά και ουσιαστικά την εικόνα της πόλης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικό μας σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την έμπρακτη στήριξή του προς τον δήμο Πειραιά. Χωρίς τη βοήθεια του Ολυμπιακού ο δήμος δεν θα είχε τη δυνατότητα, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, να προχωρήσει μόνος του σε αυτές τις αισθητικές παρεμβάσεις που ομορφαίνουν την πόλη».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: