Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας

ΑΤΤΙΚΗ στις 27/10/2022

Αμέσως μετά την δολιοφθορά άρχισαν οι απαραίτητες εργασίες με τη χρήση πλωτού γερανού και συνδρομή δυτών – Ολοκληρώθηκαν 24/10

|> Ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, μετά από την πρόσφατη δολιοφθορά τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά τη διαπίστωση ότι επρόκειτο περί δολιοφθοράς με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, κατόπιν σχετικών εντολών του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλική ΘεοδωρακοπούλουΜπόγρη η ανάδοχος εταιρεία του έργου, κινητοποίησε και απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με καταγραφικό εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα (ROV), στην περιοχή, με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα για το συμβάν από το Λιμεναρχείο. Αφού έγινε εκτίμηση του εύρους της βλάβης, έγινε και άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασής της.

Οι απαραίτητες εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση πλωτού γερανού και τη συνδρομή δυτών. Η διαδικασία της επισκευής ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι παρά τις ενέργειες δολιοφθοράς ο αγωγός λειτουργούσε κανονικά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την ολοκλήρωση δήλωσε σχετικά:

«Με άμεσες ενέργειες και συστηματική δουλειά παραδίδουμε επισκευασμένο τον υποθαλάσσιο αγωγό. Η περιφρούρηση του έργου, το οποίο εξασφαλίζει το απαραίτητο πόσιμο νερό για τους κατοίκους της Αίγινας, αποτελεί υποχρέωση αλλά και ένδειξη σεβασμού στα δημόσια αγαθά. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φαινομένων δολιοφθοράς τα οποία απευχόμαστε και καταδικάζουμε. Με αποφασιστικές ενέργειες και μεθοδική δουλειά, προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι ζημιές να αποκατασταθούν και να πραγματοποιείται ομαλά η υδροδότηση στο νησί. Κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, θα μας βρίσκει απέναντι. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα στο δρόμο της ανάπτυξης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: