Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Ανάσα’’ σε 50 οικογένειες έδωσε η ΚΟΔΕΠ με την κάλυψη βασικών εξόδων

Εκτός από προπληρωμένες κάρτες αγοράς τροφίμων πλήρωσε ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.ά.. Δαπάνη: 10.000 ευρώ

|> Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ)  με στοχευμένες και επίκαιρες παρεμβάσεις, προσφέρει αδιαλείπτως σημαντική ανακούφιση στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες. Πρόσφατα με πρωτοβουλία του προέδρου της Γιάννη Βοϊδονικόλα ‘’κάλυψε’’ λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοίκια οικονομικά αδύναμων Πειραιωτών, σε μια ακόμα σημαντική δράση μετά τη διανομή προπληρωμένων καρτών αγοράς τροφίμων

Στην κατεύθυνση αυτή, διοίκηση και εργαζόμενοι σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμες πρωτοβουλίες για τους ωφελούμενους των προγραμμάτων της ΚΟΔΕΠ, οι οποίοι εντάσσονται στις σχετικές λίστες με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Μετά την άκρως επιτυχημένη δράση διανομής προπληρωμένων καρτών αγοράς τροφίμων, από την οποία επωφελήθηκαν εκατοντάδες οικογένειες του Πειραιά εν μέσω αύξησης των τιμών των τροφίμων, σειρά πήρε η ‘’κάλυψη’’ λογαριασμών ΔΕΚΟ και ενοικίων για οικονομικά αδύναμες πειραϊκές οικογένειες.

Δεδομένης της ενεργειακής κρίσης αλλά και της αύξησης των τιμών των ενοικίων, αυτή η δράση της ΚΟΔΕΠ αποτελεί ακόμα ένα επίκαιρο και στοχευμένο μέτρο αναχαίτισης της οικονομικής ανέχειας, συνδυαστικά με τη σημαντική στήριξη που παρέχει η Πολιτεία μέσω ειδικής επιδοματικής πολιτικής και προγραμμάτων εύρεσης εργασίας.

Συγκεκριμένα, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά εξόφλησε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοίκια συνολικής αξίας 10.000 ευρώ για 50 οικογένειες του Πειραιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το χρηματικό ποσό που διατέθηκε σε αυτή τη δράση, προέρχεται από τα ταμεία της ΚΟΔΕΠ.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης:

«Σε μια ακόμη σημαντική παροχή κοινωνικού χαρακτήρα για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας προχώρησε η ΚΟ.Δ.Ε.Π. Μετά τη διανομή προπληρωμένων καρτών για αγορά τροφίμων κατά την οποία επωφελήθηκαν εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. “κάλυψε” ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ σε 50 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες της πόλης μας. Μια αξιόλογη πρωτοβουλία που αναδεικνύει,  για ακόμα μια φορά, τη μεγάλη κοινωνική αλυσίδα που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια 365 ημέρες το χρόνο, προκειμένου κανένας Πειραιώτης να μην νιώθει μόνος, έχοντας δημιουργήσει ένα “δίχτυ” κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης στην πόλη με μία σειρά διευρυμένων ενεργειών. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο Γιάννη Βοϊδονικόλα και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την πρωτοβουλία».

  • Ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας:

«Ακολουθούμε πιστά, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, τη ρητή οδηγία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για σημαντική ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και πάταξη των ανισοτήτων. Μια στρατηγική που συνοψίζεται στο σλόγκαν της ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος». Στόχος μας είναι καμία οικογένεια του Πειραιά να μην μείνει χωρίς σπίτι, φαγητό, γιατρό και φάρμακα. Όλες οι δράσεις μας συνεισφέρουν προς αυτήν την κατεύθυνση, για αυτό και με τους άξιους συνεργάτες μας στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολλές και διαφορετικές, απόλυτα στοχευμένες όμως δράσεις, προκειμένου να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομικά πιο αδύναμοι συμπολίτες μας».

Απάντηση