Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χώρος αθλητισμού και πρασίνου το παλιό νεκροταφείο Νεάπολης

Αναβαθμίζεται με δημιουργία βιοκλιματικού κτηρίου, με εστιατόριο αναψυκτήριο που θα φιλοξενεί 150 – 200 άτομα >ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΚΕΤΑΣ

|> Σε χώρο πρασίνου αναψυχής και αθλητισμού, μετατρέπεται το παλιό Νεκροταφείο Νεάπολης Νίκαιας. Μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ολοκληρώθηκε η μελέτη του εστιατορίου-αναψυκτηρίου, έργο που συμβάλλει ουσιαστικά στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα άρτια σχεδιασμένο βιοκλιματικό κτίριο και θα μπορεί να φιλοξενεί 150-200 άτομα. Ο περιβάλλων χώρος θα είναι με φυτεμένο χώμα και με αισθητική απόλυτα εναρμονισμένη με το πράσινο. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Η ανάπλαση του παλιού Νεκροταφείου Νεάπολης είναι ένα έργο μοναδικό καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε ανάπλαση παλιού νεκροταφείου σε χώρο αναψυχής και αθλητισμού. Έως στις αρχές του καλοκαιριού αναμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη  προϋπολογισμού 590.000 €. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το κόστος που θα απαιτηθεί για την ανάπλαση των 46 στρεμμάτων προκειμένου να διεκδικήσουμε τα χρήματα αυτά από την πολιτεία και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: