Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκρίθηκαν κονδύλια άνω του ενός εκ. ευρώ για την ανακατασκευή των λιμένων Πόρου και Ύδρας

Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχη

|> Προς ανακατασκευή τα λιμάνια του Πόρου και της Ύδρας, μετά από έγκριση των κονδυλίων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, αναφέρει:

Ανακατασκευή Λιμένα Πόρου

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα έγινε για την αποκατάσταση του «πληγωμένου» λιμανιού του Πόρου. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, καταφέραμε σήμερα, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, να πάρουμε την έγκριση για την “Ανακατασκευή του δυτικού παραλιακού κρηπιδώματος λιμένα Πόρου” πρ. 800.000 συν ΦΠΑ, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί μία ακόμα νίκη στο “τέρας” της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και της αλληλοεπικαλύψεως αρμοδιοτήτων! Προηγήθηκαν, φυσικά, πολλά και χρονοβόρα στάδια, τα οποία ξεπεράστηκαν με συλλογική προσπάθεια, πίεση και κατάλληλο συντονισμό. Ακολουθεί η υπογραφή της Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου με ταυτόχρονη έναρξη των εργασιών.
ΣΤΟΧΟΣ της Π.Ε. Νήσων είναι το έργο να ξεκινήσει αμέσως με το Νέο Έτος και να ολοκληρωθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του ’18.

Ανακατασκευή Λιμένα Ύδρας
Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα έγινε για την αποκατάσταση του Λιμανιού της Ύδρας. Μετά από πολλά χρόνια γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων, καταφέραμε σήμερα, να πάρουμε την έγκριση του έργου “Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων σε όλο τον λιμένα της Ν. Ύδρας” πρ. 287.500 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ακολουθεί η υπογραφή της Σύμβασης με ταυτόχρονη έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί της Ύδρας, μετά το υπόσκαφο που έχει δημιουργηθεί κάτω από την προκυμαία. Στόχος της Π.Ε. Νήσων και του Δήμου είναι να ολοκληρωθεί το έργο κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου όπου η χρήση του είναι σχετικά περιορισμένη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: