Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ’: Τιμούμε την Ημέρα Υγείας στηρίζοντας το ΕΣΥ

ΥΓΕΙΑ στις 07/04/2021

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων Πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής

|> Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η σημερινή και το “Επιστρέφω”, Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων Πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ – ψυχογενή ανορεξία, βουλιμία και επεισοδιακή υπερφαγία), το δ.σ. ανακοίνωσε ότι με αφορμή την σημερινή ημέρα αισθάνεται την ανάγκη  να εκφράσει την αμέριστη και ενεργή συμπαράσταση του, σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό που μάχονται κατά της πανδημίας του κορονοϊού σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Στη συνέχεια η ανακοίνωση του δ.σ. του “Επιστρέφω” αναφέρει:

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε, με την πανδημία σε πλήρη έξαρση  πάρα τα μέτρα ατομικής ευθύνης μας, γίνεται ολοένα πιο αντιληπτό ότι βασικό όπλο μας απέναντι στον κορωνοϊό παραμένει η ύπαρξη ενός ισχυρού δημόσιου συστήματος υγείας (ΕΣΥ) που δεν θα αντιμετωπίζει μόνο πανδημικές ασθένειες, αλλά και κάθε είδους παθήσεις, όπως και οι ψυχικές, που λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού βρίσκονται σε έξαρση.

Με την έξαρση των ψυχικών ασθενειών σε δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και οι πάσχοντες από ΔΠΤ, όπως αυτές καταγράφονται στα τηλεφωνήματα και την διαδικτυακή επικοινωνία με την Α’ ψυχιατρική κλινική του Αιγινήτειου, που στηρίζει όσους εμφανίζουν σχετικά προβλήματα.

Στη Ημερίδα που πραγματοποίησε το “Επιστρέφω” πριν ένα χρόνο με θέμα Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ): Διάγνωση, Πρόληψη, Θεραπεία, στην οποία καταγράφηκαν οι προτάσεις των ειδικών για τις ΔΠΤ των Δημόσιων Δομών Ψυχικής Υγείας, αλλά και εκπρόσωπων συλλογικοτήτων σχετικών με την πρόληψη από τους χώρους των Γονέων και φροντιστών των  πασχόντων από τις ΔΠΤ και της Εκπαίδευσης και διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο  προτάσεων.

Το πλαίσιο αυτό έχει ήδη κατατεθεί τόσο στο υπουργείο Υγείας (θεραπεία) όσο και στο υπουργείο Παιδείας (πρόληψη) και παρά τις θετικές δεσμεύσεις επί της ουσίας δεν έχει υλοποιηθεί καμία.

Στο πλαίσιο αυτό ως “Επιστρέφω” διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων μας που προϋποθέτουν την επαρκή στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στεκόμαστε με θαυμασμό και σεβασμό στον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών τους ενάντια σε όλες τις ασθένειες αλλά και στον αγώνα τους για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με άμεσες προσλήψεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: