Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χατζηπέρος σε ΟΛΠ: Απελπιστικά περιορισμένος ο διατεθείς χρόνος διαβούλευσης για το Master Plan

Και ζητεί χρόνο

|> Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος απέστειλε επιστολή σε απάντηση της ανοιχτής πρόσκλησης για διαβούλευση του Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ. τονίζοντας ότι «ο χρόνος ο οποίος διατέθηκε για τη διαβούλευση είναι απελπιστικά περιορισμένος για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Η επιστολή, η οποία είχε ως αποδέκτες την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων και την ΟΛΠ ΑΕ, αλλά κοινοποιήθηκε επίσης στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ναυτιλίας, Πολιτισμού, καθώς και στην εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και τον δήμο Σαλαμίνας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για ένα τέτοιας εκτάσεως πρόγραμμα εξυπακούεται ότι πρέπει να έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες ΣΜΠΕ και ΜΠΕ για την εκτέλεση των έργων. Για την περίπτωση της Κυνόσουρας και του ευρύτερου θαλάσσιου χώρου γύρω από αυτήν, που έχουν χαρακτηριστεί ως Ζώνη Μεγίστης Προστασίας και Ιστορικό Τόπος, απαιτείται και η συμμετοχή των υπηρεσιών χερσαίων και ενάλιων αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηπέρος αιτήθηκε «να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα διαβούλευσης για ένα έργο το οποίο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους περιλιμένιους δήμους και στο φυσικό περιβάλλον σε βάθος δεκαετιών».

Απάντηση