Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυναμική παρουσία της Αττικής σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων/Ποτών

ΑΤΤΙΚΗ στις 22/10/2022

Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας συμμετείχε με αττικά προϊόντα στη ‘’Sial Paris 2022’’ που έγινε στο Παρίσι από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου

|> Για τρίτη φορά συμμετείχε η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ‘’Sial Paris 2022’’, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό πάρκο Paris Villepinte της γαλλικής πρωτεύουσας, από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον χώρο των τροφίμων και ποτών, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό εκθετών και εμπορικών επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Εφέτος, συμμετείχαν 7.200 εκθέτες, προερχόμενοι από 120 χώρες, με πάνω από 400.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο, από όλες τις  κατηγορίες της βιομηχανίας τροφίμων, ποτών και φρέσκων αγροτικών προϊόντων. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ξεπέρασαν τις 280 και η χώρα μας κατατάχθηκε στην 5η θέση σε επίπεδο συμμετοχών.

Η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκοντας να ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της, που ασχολούνται με το κλάδο των τροφίμων και ιδιαιτέρα την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, συμμετείχε δίνοντας δυναμικό παρόν στο ελληνικό Περίπτερο, το οποίο επιμελήθηκε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece).

Παράλληλα, η Περιφέρεια είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα προϊόντα της και να ενημερώσει τους επισκέπτες της έκθεσης για την εξαιρετική ποιότητά τους.

Την πληροφόρηση των επισκεπτών, είχε αναλάβει η τριμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής και Αλιείας Σταύρο Βοϊδονικόλα, ενώ συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας κ. Χριστακόπουλος και άλλα στελέχη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, επισκέφθηκαν το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής και συνομίλησαν με τους εκθέτες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής, ο πρέσβης της χώρας μας στη Γαλλία Δημήτρης Ζεβελάκης, ο γενικός σύμβουλος Νίκος Μπελιάς, ο σύμβουλος Μάριος Μαθιουδάκης, προϊστάμενος του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας, καθώς και η γραμματέας του γραφείου κα Βασιλειάδου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η τριμελής αντιπροσωπεία συμμετείχε στην εκδήλωση καλωσορίσματος που διοργάνωσε το Enterprise Greece με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, η Περιφέρεια Αττικής οργάνωσε επιχειρηματικό γεύμα στο εστιατόριο της σεφ Ντίνας Νικολάου με τη χρήση των προϊόντων των 13 εκθετών καθώς και πρώτων υλών που παράγονται στην Περιφέρεια Αττικής. Ενδεικτικά: σύκα, ξηροί καρποί, λάδι, μέλι, κρασί κ.ά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανάδειξη της αττικής γαστρονομίας και την προβολή των εξαιρετικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στις συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη και προβολή των επιχειρήσεων και των προϊόντων της Αττικής γης,  υπογράμμισε ότι, ο κλάδος των τροφίμων και ποτών αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συμβάλλει στην εξωστρέφεια της χώρας. Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις είναι το όχημα μέσω του οποίου τα προϊόντα των ελληνικών προορισμών γίνονται περισσότερο γνωστά στις διεθνείς αγορές για την ταυτότητα και την ποιότητά τους. Για το 2022 συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε με ποσοστό 80% τη συμμετοχή των παραγωγών της Αττικής σε εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, σε μια δύσκολη εποχή για την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές. Επιπλέον, ένα σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού της Περιφέρειας διατίθεται για τη δυναμική παρουσία των τροφίμων της Αττικής σε εκθεσιακά γεγονότα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: