Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποθεώθηκαν στη Λεμεσό ο Δημήτρης Μπάσης, ο Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης και ο Αντώνης Μυτακίδης  σε συναυλία στο ‘’Μάριος Τόκας’’

Έπαιξαν 300 κιθαριστές της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου και ακούστηκαν μουσική και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών

|> Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν ο  Στέλιος και ο Γιώργος Γκόλγκαρης στην συναυλία τους με τον Δημήτρη Μπάση και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, στο Κηποθέατρο Λεμεσού ‘’Μάριος Τόκας’’.

Ήταν η μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο, ίσως και παγκοσμίως, αφού 300 Κιθαριστές βρέθηκαν επί σκηνής με τον Δημήτρη Μπάση, σε μια παράσταση αφιερωμένη  σε τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο καθηγητής Κιθάρας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας Αντώνης Κοΐζας και συμμετείχαν: Καθηγητές και σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων και Μουσικών Σχολείων ΥΠΑΝ. Στο τραγούδι ήταν ακόμη η νεαρή Κύπρια τραγουδίστρια Κατερίνα Παράσχου.

Ο Δημήτρης Μπάσης ερμήνευσε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Χρήστου Νικολόπουλου κ.α. με τις κιθάρες να έχουν τον κύριο ρόλο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: