Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς τίμησε τα παιδιά του που εισήχθησαν στα ΑΕΙ

Αποτελεί θεσμό για την πόλη και διοργανώνεται από το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης

|> Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκηβράβευσαν  σε διήμερη τιμητική εκδήλωση τους μαθητές  των Λυκείων της πόλης, που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες  αποτελούν γιορτή της πόλης και έχουν γίνει πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά και  διοργανώθηκαν από το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους βραβευθέντες και τους γονείς  τους που – όπως είπε – έδωσαν «μάχη» πολλών ετών, προκειμένου να καταφέρουν τα παιδιά τους να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και επεσήμαινε ότι όπως είναι σημαντική η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξίσου σημαντικό είναι να τελειώσουν τις σπουδές τους με επιτυχία. Αναφερόμενος στα σχολικά κτήρια, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθειες στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της, προκειμένου τα σχολεία να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς όπως σημείωσε, τα περισσότερα είναι παλαιά και με πολλά προβλήματα. «Θέλουμε όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σε σχολεία που τους αξίζουν. Σε αυτή την κατεύθυνση κάθε χρόνο κάνουμε βήματα προόδου», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, συνεχάρη τους μαθητές του Πειραιά που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για τους κόπους και τις προσπάθειές τους που ευοδωθήκαν σε μια  ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. «Στις 3 Οκτωβρίου αρχίζει η πρώτη τους ακαδημαϊκή χρονιά, ένα νέο υπέροχο ταξίδι, στο οποίο θα αποκτήσουν γνώσεις τις οποίες έχουν επιλέξει», τόνισε η Ασπασία Αλιγιζάκη. Συνεχάρη επίσης, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που υπήρξαν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των παιδιών.  «Εμείς ως Δημοτική Αρχή κι εγώ προσωπικά είμαστε  πάντα στη διάθεσή τους να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε. Καλή επιτυχία στις σπουδές τους», σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου,  οι βουλευτές  Νόνη Δούνια, Νίκος Μανωλάκος, Γιάννης Μελάς, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επίσης προσέφεραν επαίνους στους μαθητές, καθώς και πολλοί γονείς.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν μουσικά  οι σπουδαστές του Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Απάντηση