Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόφαση για υλοποίηση της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού των Σπετσών

Σύσκεψη υπό τον Χατζηπέρο

Μετά από δύο περίπου χρόνια, υλοποιείται η  κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Σπετσών, ένα  εξαιρετικά σπουδαίο έργο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του ιστορικού και τουριστικού αυτού νησιού.

Η υπογραφή της σύμβασης ύψους 18.389.142,46 ευρώ, έγινε τον Απρίλιο του 2014. Εντούτοις, το έργο ήταν πλήρως ανώριμο, με αποτέλεσμα να χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια περίπου έντονων και επίμονων προσπαθειών  ώστε να φτάσουμε στην σημερινή ευχάριστη θέση έναρξης του έργου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος συνεκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο των Σπετσών παρουσία του δημάρχου κ. Λυράκη, του αντιδημάρχου κ. Πάνου, δημοτικών συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας, αρμόδιους τεχνικούς της ΤΥΔΚ, υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο του έργου με το τεχνικό του επιτελείο.

Συζητήθηκαν σε βάθος τα πιθανά προβλήματα, που  ενδέχεται  να προκύψουν κατά την πορεία εκτέλεσης του έργου και στα οποία εδόθησαν απαντήσεις και λύσεις. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το εργοτάξιο για την επιτόπιο επίλυση των προβλημάτων.

Ο βιολογικός καθαρισμός Σπετσών είναι ένα μεγάλο έργο με δίκτυο αγωγών 42 χλμ. περίπου, που αναπτύσσεται σε μεγάλο μήκος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του νησιού, με όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνεται ότι, επειδή οι Σπέτσες είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, έχει ληφθεί μέριμνα για την ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των επισκεπτών. Και υπάρχει η φιλοδοξία ότι από εδώ και στο εξής θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια, ώστε να παραδοθεί το έργο στους πολίτες το συντομότερο δυνατό. Ίδωμεν…

Απάντηση