Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόφαση ΣτΕ για προσωρινή διακοπή των εργασιών βυθοκόρησης στην Πειραϊκή

Είχε προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, μετά από αίτημα κατοίκων/φορέων του Πειραιά

|> Η επιμονή του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής για να σταματήσουν οι βυθοκορήσεις από την COSCO στη θάλασσα του Πειραιά, έφεραν αποτέλεσμα, μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ανασταλούν οι εργασίες.

Από το Παρατηρητήριο Πειραϊκής ανακοινώθηκε:

«Αναστολή των εργασιών βυθοκόρησης του λιμανιού του Πειραιά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής ξεκίνησε τον κινηματικό και δικαστικό αγώνα κατά της προκαλούμενης οδικής και θαλάσσιας ρύπανσης από τις βυθοκορήσεις που διενεργούσε η COSCO από τον Ιανουάριο του 2024. Κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα παρ’ ότι δεχτήκαμε εκφοβισμό και απειλές δεν καταθέσαμε τα όπλα. Το τεκμηριωμένο φωτογραφικό υλικό και την επιστημονική έκθεση του ομότιμου καθηγητή Θαλασσίου Περιβάλλοντος και εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής Βασίλη Τσελέντη , τα θέσαμε στη διάθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Το ΣτΕ δέχτηκε την προσφυγή και διακόπτει προσωρινά τις βυθοκορήσεις του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά. Το κίνημα της Πειραϊκής σημειώνει ακόμη μια ενωτική νίκη σήμερα και στέλνει μήνυμα αγώνα σε όλα τα κινήματα της χώρας μας».

Ανακοίνωση της πειραϊκής δημοτικής παράταξης ‘’ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες’’, αναφέρει:

«Το ΣΤΕ με απόφαση του έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του ΕΚΠ και πολιτών να διακοπούν οι εργασίες βυθοκόρησης (εκσκαφές τοξικών αποβλήτων) στο Λιμάνι του Πειραιά… Για τις παράνομες εργασίες στο Λιμάνι η παράταξή μας είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και δώσαμε καταθέσεις στο λιμεναρχείο Πειραιά… Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες τα αρμόδια υπουργεία και το Λιμεναρχείο δεν μας παρέδιδαν κανένα στοιχείο σχετικά με την αδειοδότηση των εργασιών…».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: