Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από σήμερα οι εγγραφές για συμμετοχή στα δωρεάν φροντιστήρια του Δήμου Πειραιά

Έως την Τρίτη 13 Ιουνίου οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του προγράμματος ‘’Διδακτική Αλληλεγγύη’’ της ΚΟΔΕΠ

|> Αρχίζουν σήμερα, Τρίτη 30/5, οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της θερινής προετοιμασίας των μαθητών λυκείου για το σχολικό έτος 2022- 2023. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τις 19 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου, κατά τις απογευματινές ώρες, στον χώρο του 10ου Γυμνασίου Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 39).

Την ίδια περίοδο γίνονται δεκτές και εγγραφές που αφορούν τα τμήματα που αρχίζουν από τον Σεπτέμβριο (Γυμνάσιο- Λύκειο – Ξένες Γλώσσες).

Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟΔΕΠ απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Πειραιά, προσφέροντάς τους -βάσει εισοδηματικών κριτηρίων- τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν περιορίζονται στα μαθήματα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των μαθητών και των οικογενειών τους με πλήθος ειδικευμένων επαγγελματιών, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος των αναγκών τους.

Σημειωτέον ότι το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης κάθε χρόνο σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

Από το πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας του προγράμματος σημειώθηκαν υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από το 75% επί του συνόλου των μαθητών της Γ’ Λυκείου και ακολουθώντας μία σταθερά ανοδική πορεία, οι επιτυχόντες έφτασαν στο 89%.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Το πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Πειραιά, που υλοποιείται μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, καθώς στηρίζει μαθητές της πόλης μας, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία. Κάθε χρόνο οι μαθητές μας καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι΄ αυτό, καθώς συμβάλουμε στην πρόοδο των παιδιών και τα στηρίζουμε έτσι ώστε να πραγματοποιούν τους στόχους και τα όνειρά τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας, προκειμένου να έχουν ένα μέλλον, γεμάτο μάθηση και γνώση».

  • Ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας:

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΚΟΔΕΠ, καθώς μια «αθόρυβη» δράση, φέρνει τόσο τρανταχτά αποτελέσματα, που δύνανται να καθορίσουν τη ζωή δεκάδων συμπολιτών μας που εισέρχονται στα Πανεπιστήμια της χώρας μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. Πρόκειται για παιδιά του Πειραιά που δεν θα είχαν καμία δυνατότητα παροχής μαθημάτων φροντιστηριακής εκπαίδευσης, εάν δεν υπήρχε το πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά. Η ικανοποίησή μας για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. αγγίζει το 90%, σε ό, τι αφορά στην εισαγωγή σε Ανώτερα ή Ανώτατα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά επιτελεί ουσιαστικό κοινωνικό έργο, αποτελεί στην πράξη έναν από τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Μώραλη, που ως κύριο στόχο έχει την κοινωνική συνοχή, με βασικό σύνθημα το «ίσες ευκαιρίες για όλους!».

Δικαιολογητικά για την εισαγωγή στο πρόγραμμα

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του κηδεμόνα και του ανηλίκου – εάν υπάρχει – καθώς και άδεια διαμονής όπου απαιτείται.
  • Μισθωτήριο Συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης μαθησιακών δυσκολιών, προσκόμιση γνωμάτευσης από φορέα πιστοποίησης (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).
  • Προσκόμιση του τελευταίου ελέγχου προόδου της προηγούμενης σχολικής περιόδου (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).
  • Εκκαθαριστικό εφορίας (του οικονομικού έτους 2022) και για τους μη υπόχρεους Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ.
  • Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ, για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας.

Επικοινωνία: Γραφείο Εθελοντισμού, πλ. Κοραή (ισόγειο) – Τηλ. 213.2022660 – E-mail: ethelontismos@piraeus.gov.gr

Απάντηση