Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενημερωτικές συναντήσεις για την ανάπτυξη στην ΠΕ Νήσων Αττικής

Από τη Σαλαμίνα άρχισε τις επαφές της η αντιπεριφερειάρχης – Προτείνονται τοπικοί παράγοντες για διαβουλεύσεις και ζητούνται ώριμες προτάσεις

|> Από τη Σαλαμίνα άρχισε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της ΠΕ Νήσων που αφορά χρηματοδοτικό εργαλείο ΕΣΠΑ ειδικά διαμορφωμένο για τα νησιά.

Συγκεκριμένα, στο Δημαρχείο Σαλαμίνας συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική ΘεοδωρακοπούλουΜπόγρη (φωτό) με τον δήμαρχο Σαλαμίνας και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, με κλιμάκιο της δ/νσης Τεχνικών Έργων του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής “Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.”, με εκπρόσωπους του Δικτύου Νήσων αλλά και της εταιρείας Lever που είναι σύμβουλος της “Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.” για την συγκεκριμένη ΟΧΕ.

Στη συνάντηση αυτή αναλύθηκαν οι στόχοι και η στρατηγική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής.

Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε μελετήθηκαν οι ιδιαιτερότητες και οι προοπτικές ανάπτυξης της Σαλαμίνας με έργα και δράσεις που μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο σχέδιο. Παράλληλα ζητήθηκε από το Δήμο Σαλαμίνας να προτείνει τοπικούς φορείς (επαγγελματικούς και πολιτιστικούς) που θα συμμετέχουν στη διαβούλευση για τις ανάγκες της Σαλαμίνας που εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΟΧΕ.

Στόχος του κλιμακίου είναι έως τις 20 Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων σε όλους τους δήμους της ΠΕ Νήσων ενώ σημειώνεται πως τους έχει ζητηθεί να καταθέσουν ώριμες προτάσεις για την ένταξή των έργων έως τα τέλη Ιουνίου.

Απάντηση