Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δεκάδες χιλιάδες οι προσκυνητές για την Αγία Ζώνη της Παναγίας

Από τις 5 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι Την προσκύνησαν πάνω από 260.000 πιστοί – Σήμερα στις 12 μ. ‘’επιστρέφει’’ στην Ι,Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους|> Εκατοντάδες πιστοί από τα ξημερώματα έχουν ‘’αγκαλιάσει’’ τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του Πειραιά, περιμένοντας καρτερικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Και όσοι προλάβουν, γιατί στις 12 μ. την Αγία Ζώνη θα επιστρέψουν οι Αγιορείτες μοναχοί, προεξέχοντος του ιερομονάχου αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου.Η  Αγία Ζώνη ‘’βρίσκεται’’ στον Πειραιά από τις 5 Νοεμβρίου και υπολογίζεται ότι την έχουν προσκυνήσει πάνω από 260.000 πιστοί, κυρίως νέων ηλικιών. Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι δύο ‘’ουρές’’ πολιτών που καθ’ όλο το 24ωρο έχουν περικυκλώσει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, παραμένουν μεγάλες και η αναμονή για προσκύνηση διαρκεί τουλάχιστον τρεις ώρες!

Η Αγία Ζώνη είχε προγραμματιστεί να ‘’παραμείνει’’ στον Άγιο Νικόλαο μέχρι χθες Κυριακή, ωστόσο η μεγάλη προσέλευση του κόσμο, ανάγκασε τους υπεύθυνους να δώσουν παράταση, μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι…

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Εν τω μεταξύ χθες Κυριακή τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς. Και η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπ0όλεως Πειραιώσ, αναφέρει:

Ιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενοι από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, Βατοπαιδινών πατέρων και κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην παρουσία της Παναγίας στην Μητρόπολη Πειραιώς, όσο και στα πολλά θαύματα της Τιμίας Ζώνης.

Ο Άγιος Καθηγούμενος σημειώνοντας πως ο λαός μας συγκινείται ιδιαίτερα με την Παναγιά, υπογράμμισε πως όποτε βρεθεί ευκαιρία πάντοτε τρέχει και ποθεί να βρεθεί τη Χάρη της.

Αναφερόμενος στις χιλιάδες λαού που όλες αυτές τις ημέρες προσέρχονται με πόθο και υπομονή να προσευχηθούν και να πουν τα αιτήματα τους στην Υπεραγία Θεοτόκο, επεσήμανε πως πρώτη φορά αντίκρυσε τέτοια σύναξη τόσων πολλών ανθρώπων για την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η λαμπρότερη υποδοχή της ήταν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τόνισε πως η Τιμία Ζώνη βοήθησε πολλές φορές την Ορθοδοξία, ενώ αναφερόμενος στα πολλά θαύματα που επιτελούνται επεσήμανε πως αυτά πρέπει να προβάλλονται, όχι για διαφήμιση, αλλά γιατί δίνουν δύναμη στους ανθρώπους και ενισχύουν την πίστη τους.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Γέροντας Εφραίμ σημείωσε πως το μήνυμα της Αγίας Ζώνης στην πόλη του Πειραιά είναι ότι ο άνθρωπος είναι κατά κύριο λόγο πνευματική οντότητα που πρέπει να φροντίζει για την ψυχή του, ευχόμενος η Παναγία η οποία είναι παρούσα, να μας δώσει φωτισμό ώστε να ποθούμε πάντα την αιώνια ζωή.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Ηγούμενο της ΙΜΜ Βατοπαιδίου, αφενός για την δωρεά αυτού του ουρανίου θησαυρού που η ίδια η Παναγία έπλεξε με τα χέρια της, αφετέρου για την παράταση μιας ημέρας όσον αφορά την προσκύνηση της Τιμίας Ζώνης.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης αφού τόνισε πως ζήσαμε μια σημαντική και μοναδική εβδομάδα με την παρουσία της Τιμίας Ζώνης στον Πειραιά, του πρόσφερε τα σύμβολα της πόλεως: μια τριήρη και ένα λιοντάρι.

Τέλος, ο Αγιος Καθηγούμενος ευχαριστώντας όλους θερμά επεσήμανε πως ο Πειραιάς έγινε μια μικρή οικουμένη με την σύναξη τόσου κόσμου για την προσκύνηση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως έχουμε το μοναδικό θησαύρισμα που λέγεται «Ορθοδοξία» και αυτή πρέπει να προβάλλουμε. Και θα την προβάλλουμε εάν τη ζήσουμε, είπε ο Γέροντας Εφραίμ προσθέτοντας πως αυτό θα είναι προς όφελος τόσο δικό μας, όσο και του Έθνους μας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: