Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κονβόι πενήντα οχημάτων από την Αττική για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

ΑΤΤΙΚΗ στις 21/02/2023

Πατούλης: ”Η αποστολή φτάνει στον προορισμό της – Παραμένουμε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν”

|> Πενήντα οχήματα της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται ήδη στη Ρεδαιστό  μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό για τους σεισμοπληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας.

Επικεφαλής της αποστολής που γίνεται στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής (ΚΕΔΕ -ΠΕΔΑ), με το ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’ και τον ΙΣΑ, είναι ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Βασίλης Κόκκαλης, ενώ στην αποστολή συμμετέχουν επίσης ο αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, στελέχη του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Το κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη Ραιδεστό(Tekirdag), παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Çağatay Erciyes, του γενικού προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα Mustafa Somuncu.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων στην Τουρκία, ξεπερνάει τους 110 τόνους (περίπου 100 Μ3) και περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.ά.

Οι εθελοντές συνεχίζουν την κατηγοριοποίηση και τη διαλογή του προσφερόμενου από τους πολίτες υλικού, προκειμένου να οργανωθεί και δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: