Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μαραθώνιος το Σαββατοκύριακο με την στήριξη της Περιφέρειας

ΑΤΤΙΚΗ στις 11/11/2021

Αφιερωμένος στον Γρηγόρη Λαμπράκη – Πατούλης: “Θέλουμε την Αττική μήτρα σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων”

|> Τη συμβολή της διοργάνωσης του Μαραθωνίου στην τουριστική προβολή της Αττικής αλλά και στην ενίσχυση του brand name της, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο του Ταεκβοντό, με αφορμή τη διοργάνωση του 38ου Μαραθωνίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 13 – 14 Νοεμβρίου. Νωρίτερα δε, στον ίδιο χώρο, τελέστηκαν τα εγκαίνια της “Marathon EXPO”.

Ο εφετινός Μαραθώνιος ο οποίος διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, είναι αφιερωμένος στον ειρηνιστή και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη ενώ τελείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήσεις έγιναν από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σογία Σακοράφα, τον δήμαρχο Μαραθώνα, Σ. Τσίρκα, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή.

Στο πάνελ των ομιλητών  βρέθηκαν επίσης ο τρεις φορές νικητής στο πρωτάθλημα Μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος, πρόσφατα νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος και η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Γκλόρια Πριβιλέτζιο, οι οποίοι μίλησαν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα και τα άμεσα αγωνιστικά τους σχέδια.

Παράλληλα παρευρέθηκε ο γλύπτης και καθηγητής Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος επιμελήθηκε το μετάλλιο του Μαραθωνίου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε νέο hashtag του Αυθεντικού Μαραθωνίου, #iAMAuthentic με το μήνυμα «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, κάθε άνθρωπος είναι αυθεντικός, όπως και ο Μαραθώνιος της Αθήνας».

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει το προνόμιο και την τιμή να αποτελεί κάθε χρόνο, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας, τον τόπο διεξαγωγής ενός αθλητικού γεγονότος, ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού, με παγκόσμια εμβέλεια» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Η συμβολή της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης στην τουριστική προβολή της Αττικής, είναι σημαντική καθώς την καθιστά αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό, σε μια χρονική περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική  της χώρας. Η ενίσχυση της υπεραξίας του brand name της Αττικής, που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της δικής μας πολιτικής, μας ωθεί να στηρίξουμε έναν τόσο εμβληματικό αγώνα. Στο πλαίσιο αυτό επί των ημερών μας διπλασιάσαμε το ποσό που διαθέτουμε για τον Μαραθώνιο θέλοντας να επενδύσουμε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τα αθλητικά δρώμενα, τα οποία ενώνουν το παρελθόν με το παρόν. Με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή συνεργασίας, καθώς ο Μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα συμβάλλουμε τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού γεγονότος. Θα είμαστε όλοι εκεί, μαζί, με απόλυτη ασφάλεια, καθώς η δημόσια υγεία αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συμβάλουν κάθε χρόνο στην προσπάθεια υλοποίησης αυτού του τεράστιου εγχειρήματος και να ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και κυρίως στους συμμετέχοντες, που σε κάθε Μαραθώνιο αναμετρούνται με τα όριά τους, γνωρίζοντας πως η συμμετοχή έχει  πολύ μεγαλύτερη αξία από την τελική κατάταξη».

«Γεννήτορα όλων των Μαραθωνίων του κόσμου, που απαυγάζει τη μάχη του Μαραθώνα», χαρακτήρισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε ότι συνολικά 30.000 αθλητές και αθλήτριες θα μετάσχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει, εκτός της κλασικής διαδρομής, αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων.

«Μια μεγάλη αθλητική γιορτή για όλο τον Μαραθώνα», χαρακτήρισε τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου ο δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο οποίος ανέφερε πως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος είναι απόλυτα έτοιμος να υποδεχθεί το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Π. Μελαχρινός, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γ. Θεοδωρακόπουλος, ο γεν. διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Σ. Κυρανάκος, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Σ. Αγγελούδης, η ειδική συνεργάτης του περιφερειάρχη σε θέματα Άθλησης Χ. Γαλανοπούλου, ο γιός και ο εγγονός του αείμνηστου Γ. Λαμπράκη κ.ά.

Απάντηση