Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αύριο στις 4 μμ καταπλέει στο Ξαβέρι το ‘’Belem’’ για παραλάβει τη Ολυμπιακή Φλόγα

Επίσημη υποδοχή από τον Δήμο Πειραιά – Ελεύθερες οι επισκέψεις – Αποπλέει 27/4

|> Έναν εξαιρετικά τιμητικό και σημαντικό ρόλο στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία συνεχίζει να διαδραματίζει ο Δήμος Πειραιά, καθώς υποδέχεται στο λιμάνι του Πειραιά, το γαλλικό ιστιοφόρο ‘’Belem’’, το οποίο θα μεταφέρει δια θαλάσσης την Ολυμπιακή Φλόγα στην Μασσαλία.

Το εμβληματικό ‘’Belem’’ θα καταπλεύσει αύριο Δευτέρα 22/4, στις 4 μμ, στην Ακτή Ξαβερίου (Πύλη Ε12, κάτω από το Λιοντάρι του Πειραιά) και θα συνοδεύεται από τη φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού ‘’Loire’’. Την άφιξή του θα πλαισιώσει μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων μεταφέρεται δια θαλάσσης και οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν την ‘’ψυχή’’ ενός θρυλικού πλοίου, καθώς από τις 24 έως τις 26 του μηνός θα είναι επισκέψιμο δωρεάν για το κοινό, εφ’ όσον προκύψει προκράτηση θέσης στην ιστοσελίδα του ‘’Belem’’: Ε Δ Ω

Η Φλόγα αφού ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα καταλήξει στο το γαλλικό ιστιοφόρο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Πειραιά το Σάββατο 27 Απριλίου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Για το εμβληματικό gαλλικό ιστιοφόρο ”Belem”

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και γεννήθηκε την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έκανε το παρθενικό ταξίδι του από τη Νάντη στο Μπελέμ της Βραζιλίας το 1896. Είναι το τελευταίο τρικάταρτο ιστιοφόρο του γαλλικού εμπορικού ναυτικού, με τετράγωνα πανιά και χαλύβδινη γάστρα, το οποίο και παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα. Το εμβληματικό ιστιοφόρο που είναι 128 ετών, πήρε το όνοµά του από την έδρα της εταιρείας του εφοπλιστή και τραπεζίτη της Νάντης, τον Φερνάντ Κρουά, το Μπελέµ της Βραζιλίας, την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στον Αµαζόνιο, που ιδρύθηκε το 1616 από το βασίλειο της Πορτογαλίας. Το περίφημο ‘’Belem’’ χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά εμπορεύματος και συνήθως το φορτίο του ήταν κακάο από τη Βραζιλία, ενώ μπορούσε να μεταφέρει έως και 675 τόνους. Το εντυπωσιακό ιστιοφόρο αποτελεί τη ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: