Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βράβευση Μώραλη από τον Μητροπολίτη για το ‘’Ρόδον Αμάραντον’’

Για την ανακαίνιση και τη διαμόρφωση του Ιερού Ναού στα Υδραίικα

|> Τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη βράβευσε χθες, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τη συμβολή του, προκειμένου να ανακαινιστεί ο ΙΝ της Παναγίας ‘’Ρόδον το Αμάραντον’’.

Η ανακαίνιση και η διαμόρφωση του ναού πραγματοποιήθηκε με δωρεά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και ο Γιάννης Μώραλης και ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκπροσωπώντας τον κ. Μαρινάκη, παρέλαβε από τον Μητροπολίτη δύο εικόνες της Παναγίας. Και δήλωσε:

«Έχω πει πολλές φορές ότι η επιτυχία και η θετική πορεία της πόλης του Πειραιά οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ πολύ σημαντικών φορέων της πόλης μας, όπως είναι η Μητρόπολή μας, η Δημοτική Αρχή, η Περιφερειακή Αρχή, ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά και ως πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πόλης τα προηγούμενα εννέα χρόνια, καθώς και άλλων σημαντικών φορέων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτή η βράβευση είναι μια ακόμη απόδειξη αυτής της συμμαχίας. Γνωρίζαμε ότι στην περιοχή των Υδραίικων, ο Ιερός Ναός Παναγίας ‘’Ρόδον το Αμάραντον’’ χρειαζόταν μια ανακαίνιση και σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μαρινάκης με χαρά προχώρησε σε αυτή τη δωρεά. Άλλωστε, είναι διαχρονικά υποστηρικτής της πόλης του Πειραιά και της Μητροπόλεως Πειραιώς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ για την τιμητική αυτή βράβευση, έναν ιδιαίτερα δραστήριο Μητροπολίτη με σπουδαίο κοινωνικό έργο στην πόλη μας, καθώς και τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη διαρκή, πολύτιμη στήριξή του και στην πόλη και στην Μητρόπολη του Πειραιά».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για την μέριμνά του, προκειμένου να ευπρεπιστεί ο ναός, καθώς και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη – όπως είπε – τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης και της Μητροπόλεως, για τη δωρεά του.

Τη βράβευση πλαισίωσε μουσικά  η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και παρευρέθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δημήτρης Βλαχάκος και οι δημοτικοί  σύμβουλοι Δημήτρης Αράπης και Αλέξανδρος Καμαράτος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: