Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βράβευση Σαλαμινίων Γυναικών από την Περιφέρεια Αττικής για την προσφορά τους

Την εκδήλωση οργάνωσε η τ. αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Μπόγρη, στο ΠΚ του Αγίου Μηνά Σαλαμίνας

|> Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγ. Μηνά Σαλαμίνας, η εκδήλωση βράβευσης Σαλαμινίων Γυναικών από την Περιφέρεια Αττικής και την τ. αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, για την προσφορά τους στην κοινωνία, τις τέχνες και τα γράμματα.

Οι τιμώμενες ήταν η ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου, η τραπεζική υπάλληλος και πολύτεκνη μητέρα Αικατερίνη Στολάκη, η πρώτη γυναίκα διευθύντρια σχολείου της Σαλαμίνας και από τις πρώτες γυναίκες αντιδημάρχους Αικατερίνη Παπαϊσιδώρου-Μακρή, η αν. καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Τατιάνα Ραπαντζίκου, η γραμματέας και ‘’ψυχή’’ του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σαλαμίνας, Ελένη Αρακά, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας Αναστασία Σακελλαρίου, το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ιδρύτρια και πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία δρ. Ελένη Μέλλιου, η ερευνήτρια σε θέματα αειφορίας και νησιωτικότητας, δρ. Ευανθία Μιχάλαινα-Λατανιώτη, η Πυρηνική Φυσικός, και συνεργάτιδα της NASA δρ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, η αρχαιολόγος Παρασκευή Μικρομάστορα και η αείμνηστη Ορσία Ραπαντζίκου, επίτιμη πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον χαιρετισμό της η τ. αντιπεριφερειάρχης Νήσων και υποψήφια δήμαρχος Σαλαμίνας, Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, είπε:

Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική! Είναι μια εκδήλωση στοιχειώδους αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς καταξιωμένων γυναικών στο Νησί μας. Βραβεύουμε σήμερα σπουδαίες προσωπικότητες, που κοσμούν τη Σαλαμίνα μας! Με το τρόπο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε σπουδαία πρότυπα για την νέα γενιά του τόπου μας. Τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εξαιρετικών αυτών γυναικών και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, μέσα από την γνώση, την προσπάθεια, το ταλέντο. Ιδίως για τα νέα κορίτσια, η βράβευση αυτών των γυναικών, σηματοδοτεί ένα επιπλέον κίνητρο να αγωνιστούν ακόμα περισσότερο απέναντι στον μισογυνισμό , στις διακρίσεις, τα άθλια σχόλια, που δυστυχώς θα είναι πολύ πιθανό να τα συνοδεύσουν στην πορεία των ονείρων τους… Ίσως τα επόμενα χρόνια οι γυναίκες να μην χρειάζεται δυο και τρεις φορές να αποδείξουν ότι η πορεία τους οφείλεται στις ικανότητες τους ,ίσως να μην συναντούν υποτιμητικά σχόλια και συμπεριφορές. Και επιτέλους ίσως όλοι αντιληφθούμε, ότι είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι απέναντι στην ζωή… Δεν θα σταματήσουμε ως γυναίκες να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά!  Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εξαιρετικές κύριες που κοσμούν με το έργο και την παρουσία τους το νησί μας, και φυσικά τον Περιφερειάρχη Αττικής για την στήριξή του στη σημερινή μας εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΝΔ Β’ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Δελημιχάλης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Εθελοντισμού Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η πρόεδρος του ΣΕΦ και πολιτευτής ΝΔ Β ‘Πειραιά Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο πολιτευτής ΝΔ Β’ Πειραιά Παναγιώτης Πούτος, η πρόεδρος της Life Action Trust του Λονδίνου, Χρυσάνθη Λαιμού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σαλαμίνας, Γιάννης Σκιαθίτης, Σταυρούλα Γεροντιώτου και Καίτη Μπούταλη-Παυλίδη, η κοινοτική σύμβουλος Αμπελακίων, Ιωάννα Κανάκη κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: