Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαίνια σήμερα στα Δημοτικά Ιατρεία της Νίκαιας

Βρίσκονται στην οδό Εφέσου 84 και ο χώρος είναι δωρεά δημότη – Παροχή επιπλέον βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

|> Στην οδό Εφέσου 84, στη Νίκαια, λειτουργούν πλέον τα Δημοτικά Ιατρεία της περιοχής, σε νέο ιδιόκτητο χώρο, πάνω από το 6ο ΚΑΠΗ. Πριν τέσσερα χρόνια ο κ. Αργυρόπουλος έκανε δωρεά το κτίριο στον Δήμο και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο χώρος ανακαινίστηκε και  παραδόθηκε προς χρήση. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εκτός από τις υπάρχουσες παροχές έχουν προστεθεί οι υπηρεσίες:

  • Λογοθεραπεία για παιδιά,
  • Ψυχολογική στήριξη για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,
  • Αιτήματα για Δωρεάν Φαρμακευτική Περίθαλψη για Ανασφάλιστους,
  • Κλινικός Διατροφολόγος για ασθενείς με σοβαρά νοσήματα,
  • Ιατρός Εργασίας (Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Στόχος μας είναι η προαγωγή υγείας και η βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο την κάλυψη αναγκών των ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση των παρεμβάσεων μας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όπως είναι τα Δημοτικά Ιατρεία, προσαρμόζονται στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, καθιστώντας το κοινωνικό αγαθό της υγείας προσιτό για όλους και προάγουν την ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα υγείας των πολιτών. Τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης μας έχουν αποκτήσει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας».

Στη Δημοτική Ενότητα του Ρέντη λειτουργούν Δημοτικά Ιατρεία από το 1996 στην οδό Μπαλτατζή 32 (κτίριο Ι. Κουφατζίδου)  και κάποιες από τις υπηρεσίες που παρέχονται είναι συνταγογραφήσεις και φυσιοθεραπείες. Παράλληλα στην οδό Μπιχάκη 8 λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο και στο Δημαρχείο Αγ. Ι. Ρέντη παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

Απάντηση