Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Καμίνια θα δημιουργήσει το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Αποφασίστηκε από Αρχιεπίσκοπο και δήμαρχο Πειραιώς – Θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου

|> Η δημιουργία ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα, αποφασίστηκε σε συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε αυτήν συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου στην περιοχή των Καμινίων, στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα, το οποίο εξαγοράστηκε από τον Δήμο Πειραιά και είναι χαρακτηρισμένος χώρος για δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε στον κ. Μώραλη πως είναι θετικός να κατασκευαστεί στην περιοχή των Καμινίων ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν πως το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι, σκοπός του ‘’Βαφειαδακείου’’ είναι η ίδρυση στην Αττική και σε όμορους νομούς Βρεφονηπιακών Σταθμών, κατάλληλων ώστε να δέχονται παιδιά ηλικίας ενός έως έξι ετών, με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Ήδη το ‘’Βαφειαδάκειο’’, έχει κατασκευάσει Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε περιοχές της Αττικής που είχαν ανάγκη δομές που φιλοξενούν παιδιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: