Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γεύματα αγάπης της ΚΟΔΕΠ στους άστεγους

Συσσίτια για 3.000 συνανθρώπους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

|> Και αυτήν την Πρωτοχρονιά, ο Δήμος Πειραιά με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), δεν ξεχνούν τους άστεγους και μοναχικούς συνανθρώπους, που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά.

Συνολικά, τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων διανέμονται πάνω από 3.000 γεύματα αγάπης από την ΚΟΔΕΠ.

Στη διανομή της Πρωτοχρονιάς, από την πλευρά της κυβέρνησης παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Άλλη μια χρονιά πιστοί στο ραντεβού μας, τόσο το χριστουγεννιάτικο όσο και το πρωτοχρονιάτικο. Όλοι μαζί. Πολιτεία, Δήμος Πειραιά και ΚΟΔΕΠ, στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Γεύματα Αγάπης. Ένα πιάτο ζεστό φαγητό για τους συνανθρώπους μας που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα λιμάνι που ξέρει να φιλοξενεί με την «καρδιά» του όλους τους ανθρώπους. Η κοινωνική μας πολιτική για τη στήριξη των πιο ευάλωτων πολιτών δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων, αλλά βασίζεται στην κοινωνική ενίσχυση και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη. Καλή χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, αγάπη, φροντίδα και προσφορά».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής: «Το σημαντικό είναι η διαχρονικότητα και ο Δήμος Πειραιά είναι και στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε όλους αυτούς τους ανθρώπους αρκετά χρόνια.  Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον Πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ Γιάννη Βοϊδονικόλα όσο και στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη γι αυτήν την  προσπάθεια την οποία κάνουν και δεν την κάνουν μόνο τις γιορτές, την κάνουν διαχρονικά, 365 ημέρες τον χρόνο. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ημέρες αγάπης, αλλά την αγάπη και την αλληλεγγύη θα πρέπει να την αποδεικνύουμε με πράξεις. Αυτή είναι μια πράξη η οποία έχει  και συμβολικό χαρακτήρα και ουσιαστικό. Εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει όλους υγιείς  και πιο  δυνατούς».

Ο δήμαρχος Πειραιά:  «Όπως κάθε χρόνο τις γιορτινές αυτές ημέρες είμαστε στο κεντρικό λιμάνι στον Πειραιά με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά για να προσφέρουμε γεύματα στους αστέγους που μένουν εδώ. Είναι μια δράση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και ασφαλώς επιθυμία του Δήμου Πειραιά είναι κανένας συμπολίτης μας να μην είναι μόνος 365 μέρες τον χρόνο, πόσο μάλλον τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε. Προφανώς δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες της κοινωνίας, αλλά είμαστε παρόντες όπου χρειαστεί και συμβάλλουμε κατά το δυνατόν, ώστε να μειώσουμε προβλήματα, να προσφέρουμε χαμόγελα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ. Γιάννη Βοϊδονικόλα για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, τους υφυπουργούς Κώστα Κατσαφάδο και Δόμνα Μιχαηλίδου για την παρουσία και τη στήριξή τους, τους εθελοντές και όλους όσοι συνεισφέρουν στη δράση. Στον Δήμο Πειραιά έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό κοινωνικό δίκτυο προστασίας με την ΚΟΔΕΠ  και την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες του Πειραιά αλλά και τους πιο ευάλωτους, που είναι οι άστεγοι. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: