Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επαφές του ΟΛΕ με Δήμους για την “Θαλάσσια Ιερά Οδό”

ΑΤΤΙΚΗ στις 24/10/2021

Για χάραξη θαλάσσιας διαδρομής, σε αντιστοίχιση με την αρχαία χερσαία Ιερά Οδό – Θα συνδέει την Ελευσίνα με τους παραλιμένιους Δήμους

|> Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου  Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) Απόστολο Καμαρινάκη, με θέμα τη συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη της καινοτόμου θαλάσσιας διαδρομής “Θαλάσσια Ιερά Οδός”.

Η “Θαλάσσια Ιερά Οδός” αφορά την χάραξη μιας θαλάσσιας διαδρομής, σε αντιστοίχιση με την αρχαία χερσαία Ιερά Οδό, η οποία θα συνδέει δια θαλάσσης την Ελευσίνα με τους παραλιμένιους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά, μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και αναψυχής.

Η χάραξη της νέας θαλάσσιας σύνδεσης αποτελεί την βάση για την πολιτιστική προβολή και τουριστική προώθηση της περιοχής.

Μετά την  σύσκεψη ακολούθησε περιήγηση-αυτοψία σε χώρους του παραλιακού μετώπου της πόλης του Περάματος συνδεόμενους άμεσα με την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας. Στα 7,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής της πόλης ήταν παρατεταγμένα τα πλοία Ελλήνων και Περσών για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ενώ ο Ξέρξης παρακολούθησε την συντριπτική ήττα του στόλου του σε μία από τις βραχώδεις κορυφές του όρους Αιγάλεω, στο Πέραμα, με την τοποθεσία αυτή να είναι γνωστή ως “Ο θρόνος του Ξέρξη”.

Όπως ανακοινώθηκε, σύντομα  θα  ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις του ΟΛΕ με τους υπόλοιπους Δήμους, από τους οποίους διέρχεται η “Θαλάσσια Ιερά Οδός”.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Ελευσίνας 2023-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης Δέσποινα Γερουλάνου, η  διευθύνουσα σύμβουλος Σουλτάνα Σπυροπούλου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μιχάλης Μαρμαρινός.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: