Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιορτή της Μητέρας με δράσεις στον παιδότοπο Playmobil στη μαρίνα Ζέας

Την τιμητική τους είχαν σήμερα οι μητέρες του Πειραιά, οι οποίες γιόρτασαν μαζί με τα παιδιά στον μεγάλο παιδότοπο της Playmobil, στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στη Μαρίνα Ζέας.

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, ο δήμος Πειραιά παράλληλα με τη λειτουργία του παιδότοπου και σε συνεργασία με το site 4moms.gr, διοργάνωσε εκδηλώσεις αφιερωμένες στις μητέρες, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του, συμμετέχοντας στις δράσεις.

Οι γονείς και τα παιδιά κατέκλυσαν από νωρίς τη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Τα παιδιά έφτιαξαν κάρτες για τις μαμάδες τους και «μεταμορφώθηκαν» στον αγαπημένο τους ήρωα με face painting με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών των ΙΕΚ Ξυνή.

Παράλληλα, η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα συζήτησε με τους γονείς για τα πιο συχνά λάθη που κάνουν στην πειθαρχία των παιδιών.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών για το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», στο πλαίσιο του προγράμματος Playmobil play & give, καθώς οι γονείς ενημερώθηκαν γι΄ αυτή την σπουδαία ανθρωπιστική πράξη.

Ο δήμαρχος Πειραιά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είπε:

Για τη γιορτή της μητέρας:
«Σήμερα είναι η Γιορτή της Μητέρας, μια παγκόσμια γιορτή, προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην ιερή μορφή της μητέρας, η οποία συμβάλλει διαχρονικά στη δημιουργία της οικογένειας και στη διαμόρφωση της υγιούς κοινωνίας. Ειδικά τη σημερινή εποχή, που η εργαζόμενη μητέρα πλήττεται από την μεγάλη κρίση, όχι μόνο την οικονομική, αλλά και με πολλά άλλα προβλήματα σε άλλες ηπείρους, σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις, οφείλουμε να δείξουμε ακόμα περισσότερο την ευγνωμοσύνη και τη συμπαράστασή μας στις μητέρες όλου του κόσμου».

Για την εκδήλωση στον παιδότοπο της Playmobil:
«Από την πλευρά μας εδώ στον Πειραιά, έχουμε διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στον παιδότοπο της Playmobil, που λειτουργεί από την 1η Μαΐου. Αυτός ο όμορφος παιδότοπος βοηθάει την εργαζόμενη μητέρα. Σήμερα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις. Τα παιδιά φτιάχνουν κάρτες για τη μητέρα και τη γιαγιά τους, έχουμε σεμινάρια με ειδικούς για την πειθαρχία των παιδιών, υπάρχει η συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» όπου ο κάθε πειραιώτης μπορεί να γίνει δότης μυελού των οστών. Πρόσφατα έγινα δότης και εγώ και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Παράλληλα τα παιδιά διασκεδάζουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια. Πρόκειται για πλήρεις δράσεις για τις μητέρες και τα παιδιά που έχουν έρθει σήμερα στη Μαρίνα Ζέας».

Για τη στήριξη του δήμου στην εργαζόμενη μητέρα και τις δράσεις για παιδιά:

«Δεν είναι πολύ μεγάλες οι δυνατότητες του Δήμου Πειραιά και όλων των Δήμων να συμπαρασταθούν καθοριστικά στην μητέρα. Δίνουμε έμφαση στους παιδικούς μας σταθμούς και προσπαθούμε να διευκολύνουμε τις εργαζόμενες μητέρες, να έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους την ώρα που εργάζονται. Επιδιώκουμε να υλοποιούμε δράσεις σαν και αυτή με τον παιδότοπο της Playmobil. Συντηρούμε και διατηρούμε τις παιδικές μας χαρές έτσι ώστε να έχει μια διέξοδο το παιδί με τη μητέρα του να διασκεδάσει. Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάσουμε τις εκδηλώσεις για παιδιά, είτε σε παιδικό θέατρο, είτε σε δημιουργικά παιχνίδια, να μπορούν να συμμετέχουν σε συνεχόμενες δράσεις.
Το καλοκαίρι θα διοργανώσουμε φεστιβάλ σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με επίκεντρο τα παιδιά, με παιδικό θέατρο και παιχνίδι. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από την πλευρά μας και τα επόμενα χρόνια θα ισοσκελίσουμε την αδυναμία των πόρων και θα κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα για μικρούς και μεγάλους».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και στον παιδότοπο είναι ελεύθερη, με ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00- 21:00
Σάββατο-Κυριακή & αργίες: 10:00-20:00
Για πρωινές επισκέψεις σχολείων κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 210.8003467

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: