Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γκάγκα και Μιχαηλίδου στην Άμφισσα, για θέματα Υγείας, Πρόνοιας και  Απασχόλησης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 27/03/2023

Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που αντιμετώπισε η κυβέρνηση και στην πρόοδο που σημειώθηκε στην 4ετία

|> Επίσκεψη στην Άμφισσα  πραγματοποίησαν σήμερα η αναπληρώτρια  υπουργός  Υγείας Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, για να συναντηθούν με τοπικούς φορείς και να συζητήσουν για θέματα Υγείας, Πρόνοιας και  Απασχόλησης.

Κατ’ αρχάς, αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Την Μίνα Γκάγκα απασχόλησε το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου, το οποίο είχε επισκεφτεί και στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς και άλλων δομών υγείας της περιοχής. Και δήλωσε:

«Είναι σαφής η βούλησή μας να στηρίξουμε το νοσοκομείο της Άμφισσας. Ήδη το δυναμικό του νοσοκομείου έχει ενισχυθεί με 11 μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς και 50 μόνιμους και επικουρικούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ αναμένεται και η πλήρωση των νέων θέσεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί. Ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους του νοσοκομείου που ήταν σήμερα εδώ αλλά και όλο το προσωπικό για την καθημερινή προσπάθειά του.  Παράλληλα, θέλω να σημειώσω πως προχωρούμε σε όλες τις ενέργειές που χρειάζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας φροντίζουμε για όλες τις δομές ΑμεΑ στην περιοχή».

Από την πλευρά της η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες – πρότυπα καλών πρακτικών, όπως εκείνη του Θεραπευτηρίου Ιτέας για την τρίτη ηλικία, της Εστίας Άγιος Νικόλαος στο Γαλαξίδι για την ιδιαίτερη σχέση φροντίδας εργαζόμενων και ωφελούμενων, καθώς και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Δελφών, μία δομή που στόχο έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Όπως μάλιστα τόνισε, «η κοινωνική πολιτική  δεν νοείται να ασκείται από ένα υπουργικό γραφείο»  και πως «η επαφή με την ευαλωτότητα και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση της αποτελεσματικότητας».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συμπλήρωσε: «Σίγουρα ο Νομός Φωκίδας θα μπορούσε να είναι ένας Νομός πρότυπο σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε το μέλλον της Πρόνοιας, των κοινωνικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα εκείνων των ανοιχτής φροντίδας. Ως Πολιτεία, οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τα άτομα με αναπηρία, τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα παιδιά μας. Αυτό κάνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Κατά την επίσκεψή μας στο Νομό Φωκίδας, διαπιστώσαμε προσπάθειες που αποτελούν αληθινά πρότυπα καλών πρακτικών και που αξίζει να στηρίξουμε και να αναδείξουμε. Με πολύ μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι με την πλειοψηφία των ανθρώπων της κοινωνικής πρόνοιας μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: Μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου καμία και κανένας δεν μένει πίσω».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: