Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Γνωριμία με την κατάδυση’’ και τα μέτρα ασφαλείας έκαναν παιδιά στις ‘’Ημέρες Θάλασσας 2023’’ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Η δράση πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτές του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων σε συνεργασία με το Mediterranean Dive Center, στην πισίνα ‘’Α. Γαρύφαλλος’’ και στα Βοτσαλάκια

|> Την πρώτη τους καταδυτική εμπειρία είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν χθες οι μικροί μας φίλοι, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2023»! Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων (ΣΕΒ) και οι «Ημέρες Θάλασσας 2023» διοργάνωσαν μια ξεχωριστή δράση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία απέκτησαν την πρώτη τους επαφή με την αυτόνομη κατάδυση και τον υποβρύχιο κόσμο, σε μια συναρπαστική δραστηριότητα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, όπου έμπειροι εκπαιδευτές από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων σε συνεργασία με το Mediterranean Dive Center, εκτός από την κατάδυση εξήγησαν στα παιδιά τη βασική θεωρία της κατάδυσης, τα μέτρα ασφαλείας και την χρήση του καταδυτικού εξοπλισμού.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τα παιδιά του, η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χρήστος Ποζίδης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής, μέλη του Συνδέσμου κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων υλοποιεί σημαντικές δράσεις στην πόλη μας με επίκεντρο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η συνεργασία μας είναι διαρκής και εξαιρετική.

Σήμερα διοργανώσαμε στην πισίνα του κολυμβητηρίου μας, στα Βοτσαλάκια, μια υπέροχη δράση, προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδιά τα μυστικά της κατάδυσης. Είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα, η οποία τα βοήθησε να εξοικειωθούν με το νερό και με τον βυθό, υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών.

Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε στιγμές χαράς στα παιδιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων γι΄ αυτήν την όμορφη δράση, η οποία εντάσσεται στις «Ημέρες Θάλασσας 2023», οι οποίες έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο και αυτό μάς χαροποιεί ιδιαίτερα».

  • Η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας Ανδριάνα Ζαρακέλη:

«Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2023 και με την πολύτιμη συμβολή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, τα παιδιά είχαν την ιδιαίτερη χαρά να αποκτήσουν την πρώτη τους επαφή με τον υποβρύχιο κόσμο. Είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, είναι δεκάδες τα παιδικά χαμόγελα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄ αυτό. Με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων υλοποιούμε πολλές δράσεις, κυρίως περιβαλλοντικού σκοπού, μας βοηθά πάντα και τον ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική μας συνεργασία».

  • Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χρήστος Ποζίδης:

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας 2023» διοργανώσαμε αυτήν την όμορφη δράση, προκειμένου τα παιδιά να έχουν την πρώτη τους γνωριμία με την κατάδυση από έμπειρους εκπαιδευτές. Με τον Δήμο Πειραιά υλοποιούμε πολλές δράσεις, κυρίως για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με καθαρισμούς βυθών που έχουν θετικά αποτελέσματα».

Απάντηση