Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προτεραιότητα στην καινοτομία και στη σύγχρονη τεχνολογία

Δήλωση Πατούλη στον διαγωνισμό Ρομποτικής “First Lego League” για παιδιά που έγινε στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας

|> Την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στην καινοτομία και στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας τον Διαγωνισμό Ρομποτικής “First Lego League”», που πραγματοποιήθηκε χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο  του εορτασμού των “Ημερών Θάλασσας 2022”.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών και να απονείμει βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και Discover (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών), οι οποίες επικεντρώθηκαν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και την καινοτομία. Συμμετέχοντες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητικές ομάδες και να ενημερωθούν για τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Παρόντες ήταν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους διοργανωτές για «τις ευκαιρίες που προσφέρουν στους Έλληνες μαθητές, όλων των ηλικιών μέσα και από συν-διοργανώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, εκπαιδευτικών διαγωνισμών με την Περιφέρεια Αττικής».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Αυτός είναι ο δρόμος για να αναδειχθεί η δυναμική της Ελλάδας  στην εφεύρεση, τον οραματισμό, την έμπνευση, αλλά και την αποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων του μέλλοντος.  Καλωσορίζουμε και συγχαίρουμε τους νέους μας, στην Αττική και στον Δήμο του Πειραιά, για την ενεργή συμμετοχή τους στην Καινοτομία και την εφεύρεση», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Στην Περιφέρεια Αττικής, το ενδιαφέρον μας για την Καινοτομία και τα έξυπνα συστήματα είναι έμπρακτα δηλωμένα από την πρώτη ώρα της διακυβέρνησής μας. Έχουμε επενδύσει πρωτοποριακά ως Περιφέρεια σε κάθε ιδέα και πρωτοβουλία Καινοτομίας προς όφελος των πολιτών και της νέας γενιάς. Εύχομαι λοιπόν ανεξάντλητη δημιουργικότητα στους αυριανούς ερευνητές, με πάθος για επιτεύγματα, για τα οποία, είμαι σίγουρος, ότι θα είναι πολλά. Καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία στην Ελλάδα και τον κόσμο, που καθένας από εσάς, μπορείτε να αλλάξετε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: