Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δενδροφύτευση από μαθητές παρέα με Μώραλη και Βοϊδονικόλα

Αν υπάρχουν υπηρεσίες που λειτουργούν άψογα στον δήμο Πειραιά, σίγουρα η μία είναι η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, με επικεφαλής τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Βοϊδονικόλα. Μία υπηρεσία που έχει καταφέρει να λειτουργεί αποτελεσματικά, να βρίσκεται πανταχού παρούσα και πάντα κοντά στην κάθε γειτονιά, στον κάθε κάτοικο…

Σήμερα το ενδιαφέρον της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου,  ήταν επικεντρωμένο σε μία δράση των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Πειραιά για δενδροφύτευση στον υπαίθριο χώρο πάνω από το Ναυτικό Μουσείο.

Στη δενδροφύτευση, συμμετείχε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος φύτεψε ελαιόδεντρα μαζί με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος ”Είναι αυτό Τέχνη” που εκπονήθηκε από το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Σημειώνεται, ότι απώτερος σκοπός του προγράμματος, είναι ο εξωραϊσμός της ευρύτερης περιοχής και η επαφή των παιδιών με την Τέχνη και τη Φύση.

dendrofytefsi 2

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρο Βοϊδονικόλα, κατά τη σημερινή δενδροφύτευση των μαθητών του 9ου Γυμνασίου.

 

Ο δήμαρχος Πειραιά, δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους καθηγητές και τους μαθητές γι αυτή την πρωτοβουλία. Μακάρι να πραγματοποιηθούν στην πόλη μας παρόμοιες δράσεις, δενδροφυτεύσεις, πολιτιστικές δράσεις, αθλητικά δρώμενα. Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο και εμείς μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα, να πάμε μπροστά. Έχουμε χώρους στους οποίους τα σχολεία του Πειραιά μπορούν να δραστηριοποιηθούν περιβαλλοντικά.

Να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους καθηγητές αλλά και την υπηρεσία Πρασίνου και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, καθώς βοήθησαν για να υλοποιηθεί η ιδέα του 9ου Γυμνασίου. Είναι μια χαρμόσυνη εικόνα να βλέπεις τους μαθητές να ασχολούνται με το περιβάλλον. Είναι ελπιδοφόρο, ευχάριστο και βρίσκομαι εδώ για να τη ζήσω με τα παιδιά».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Δεχθήκαμε την πρόσκληση από το 9ο Γυμνάσιο Πειραιά να γίνει αυτή η όμορφη δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Είπαμε “ναι” από την πρώτη στιγμή καθώς η Δημοτική Αρχή Πειραιά είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την κοινωνικοποίηση των μαθητών σε ζητήματα περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια όμορφη δραστηριότητα που θα την χαρούν οι δημότες και οι κάτοικοι της περιοχής. Χαροποιεί τα παιδιά αυτή η δράση που έχει να κάνει με το περιβάλλον και το πράσινο. Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλα σχολεία».

Ο διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Πειραιά Δημήτρης Τριανταφύλλου, επισήμανε: «Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε από το σχολείο μας σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με τίτλο ”Είναι αυτό Τέχνη”, με σκοπό τον εξωραϊσμό κάποιων χώρων στην πόλη μας. Είναι διακαής επιθυμία των παιδιών και ο συγκεκριμένος χώρος υιοθετείται από το σχολείο μας. Τα παιδιά έχουν διάθεση να επεκτείνουν περιβαλλοντικές δράσεις και σε άλλους χώρους. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν μιμητές και από άλλα σχολεία της Α’θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του Πειραιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: