Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από το Σάββατο “σφίγγουν” τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ στις 03/11/2021

Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις ανεμβολίαστων επικουρικών υγειονομικών – Στα γήπεδα με αποστάσεις και μάσκες

|> Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και τα οποία με ΚΥΑ που θα εκδοθεί θα ισχύσουν από το ερχόμενο Σάββατο είναι:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.
  • Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
  • Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν σε όλους τους χώρους διασκέδασης.

Όσον αφορά τις ποινές σε επιχειρηματίες που δεν τηρούν τα μέτρα αρχίζουν από 5.000 ευρώ και “λουκέτο” του καταστήματος για 15 μέρες.

Επίσης ποινές προβλέπονται και σε αθλητικές ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.

Σχετικά με τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας είπε ότι παραμένει έως και το τέλος του χρόνου το μέτρο αναστολής εργασίας, ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών, ώστε να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη “αναμνηστική” δόση του εμβολίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: