Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο δρόμος από τη χημειοθεραπεία στη μοριακή στόχευση…

ΥΓΕΙΑ στις 03/12/2021

Διήμερο ιατρικό συνέδριο στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, με συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών-μαχητών κατά του καρκίνου

|> Ένα σημαντικό ιατρικό συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 3/12 και αύριο Σάββατο 4/12 στο ξενοδοχείο “Crowne Plaza Athens” της οδού Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Θέμα του είναι “Από τη Χημειοθεραπεία στη Μοριακή Στόχευση – Μια συναρπαστική περιπέτεια σε εξέλιξη” και θα καλυφθεί από μοναδικούς Έλληνες διαπρεπείς ιατρούς που κοινό παρονομαστή έχουν τον πόλεμο κατά του καρκίνου.

Η επανάσταση της Μοριακής Στόχευσης αμφισβήτησε την πρωτοκαθεδρία της κυτταροτοξικής χημειοθεραπείας αν και η τελευταία παραμένει καίριος συνεκτικός κρίκος της Τέχνης του Πολέμου κατά του καρκίνου.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες από την εισαγωγή της μοριακής στόχευσης στη θεραπευτική των κακοήθων νεοπλασμάτων, και το τοπίο γίνεται ολοένα πιο σύνθετο, με τα ερωτήματα να ξεπηδούν πίσω από κάθε πρόβλημα που μοιάζει να έχει απαντηθεί–ένα ασύλληπτο σε μέγεθος Fractal, αναφέρει η «Ελληνική Ογκολογική Εκπαίδευση & Πράξη (ΕΛ.Ο.Ε.Π.)» και συνεχίζει: Το φαινομενικό Χάος με τους δικούς του νόμους που δεν έχουν ακόμα διατυπωθεί αλλά υπήρχαν και υπάρχουν στο Αθέατο της συναρπαστικής Γνωσιακής Περιπέτειας και περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Η επανάσταση της Μοριακής Στόχευσης αμφισβήτησε την πρωτοκαθεδρία της κυτταροτοξικής χημειοθεραπείας αν και η τελευταία παραμένει καίριος συνεκτικός κρίκος της Τέχνης του Πολέμου κατά του καρκίνου. Την τελευταία δεκαετία, η έκρηξη της Ανοσο-Ογκολογίας απαρτιώνει το αντινεοπλασματικό οπλοστάσιο, μετακινώντας το στόχαστρο της Βιολογίας από το καρκινικό κύτταρο στο μικροπεριβάλλον του. Γεφυρώνοντας τα κενά που αναπόφευκτα αφήνει η επιμέρους και συνήθως ασυντόνιστη στόχευση μορίων και οδών προσδοκούμε να εκπορθήσουμε το αλαζονικό Τείχος της απειροστικής Ετερογένειας των κακοήθων Νεοπλασμάτων, αυτή την επιτομή της πολυπλοκότητας στη φύση.

Και εδώ οι προσδοκίες αυξάνονται καθώς τα πιο τρελά όνειρα της επιστημονικής κοινότητας φαίνεται «να λαβαίνουν εκδίκηση». Η ένατη συνεχής συνάντηση κάτω από τον τίτλο «από τη Χημειοθεραπεία στη Μοριακή Στόχευση» πραγματοποιείται στις 3-4 Δεκεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens πάνω στην ακμή του τετάρτου κύματος του Μεγάλου Λοιμού του 21ου αιώνα.

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδροι: Αλ. Αρδαβάνης, Μ. Νικολάου, Γ. Πισσάκας, Α. Τζοβάρας

Επιστημονική Επιτροπή

Πρόεδροι: Χ. Αδάμ, Μ. Καραμούζης, Ν. Μαλάμος, Μ. Νικολάου, Α. Τζοβάρας

Μέλη: Γ. Αρδαβάνης-Λουκέρης, Χ. Βέρος, Χ. Γεωργαντά, Μ. Γκερέκου, Μ. Δέδε, Ν. Δεσσές, Κ. Δουκάκη, Μ. Δρίζου, Χ. Ζαμπάτης, Ν. Ζήρας, Δ. Ζύλης, Α. Θεοχάρης, Γ. Ιωαννίδου, Μ.Α. Καλογερίδη, Ν. Καλογερόπουλος, Ε. Καρατράσογλου, Σ. Κόκκαλη, Γ. Κουκουράκης, Α. Λάγιου, Δ. Λίτου, Ε. Μάγγου, Χ. Μαραγκός, Α. Ντόκου, Δ. Ξεσφύγγη, Ν. Περγαντάς, Κ. Περδικάρη, Γ. Ρηγάτος, Σ. Ταλαγάνη, Ε. Σ. Τριποδάκη, Ν. Χολή.

Πηγή: www.iatronet.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: