Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαβούλευση στην Αίγινα και το Αγκίστρι σχετικά με το πρόγραμμα CLLD – LEADER

Παρουσία Χατζηπέρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αίγινα και το Αγκίστρι η διαβούλευση για την συμμετοχή του Δικτύου των Δήμων της ΠΕ Νήσων στο πρόγραμμα CLLD – LEADER, σε συνεργασία με την Διαδημοτική Αναπτυξιακή εταιρεία της Ανατολικής Πελοποννήσου “Πάρνωνας ΑΕ”.

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων,  κ. Χατζηπέρου, του δημάρχου Αίγινας κ. Μούρτζη, των δημάρχων της Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατου και Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντά, του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας “Πάρνωνας ΑΕ” κ. Μπερέτσου και εκπροσώπων πλήθους φορέων του νησιού της Αίγινας, παρουσιάστηκαν οι δομές, οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες του προγράμματος καθώς και η νομική μορφή του Δικτύου, που θα το διεκδικήσει για λογαριασμό των συμμετεχόντων δήμων και φορέων, που θα υποβάλλουν σχετικές προτάσεις.

xatziperos nisia1

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και εκδηλώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των φορέων για διαρκή ενημέρωση, αναφορικά με τις παραμέτρους και τους όρους του υπό προκήρυξη μέτρου του προγράμματος CLLD – LEADER.

Στην συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, ο κ. Χατζηπέρος τόνισε την μεγάλη προοπτική που προσφέρει το πρόγραμμα CLLD – LEADER για τους πολίτες των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων με την υλοποίηση έργων και πολιτιστικών εκδηλώσεων μικρής και μεσαίας κλίμακας και διαβεβαίωσε για την έμπρακτη υποστήριξη και συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε αυτό το εγχείρημα.

Τέλος, με την ευκαιρία ερωτήσεων που έγιναν, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την ενημέρωση αγροτών εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις καθώς και για την πορεία υλοποίησης έργων στα νησιά της Αίγινας και του Αγκιστρίου , που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Απάντηση