Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δυναμική παρουσία της Αττικής στη “Mobile World Congress ‘22”  

ΑΤΤΙΚΗ στις 07/03/2022

Διεθνής Συνεδριακή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας, Καινοτομίας, Τηλεπικοινωνιών και Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη

|> Με τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής και συνολικά της ελληνικής αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε η σημαντικότερη διεθνής εκδήλωση του κλάδου της Ψηφιακής Τεχνολογίας, το Mobile World Congress 2022 (MWC)  στη Βαρκελώνη.

Η έκθεση, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνούς δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων και των φορέων της καινοτομίας, φιλοξένησε (28/2 έ- 3./3) 1.500 εκθέτες από 150 χώρες.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή, ενώ στο εθνικό περίπτερο συμμετείχαν  ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς και περισσότερες από 40 κορυφαίες εταιρείες και επιχειρήσεις  που έχουν αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες, οι οποίες αξιοποιούν νέες ψηφιακές τεχνολογίες και μπορούν να διακριθούν διεθνώς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο πλαίσιο του MWC, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μετάβαση στο 5G και τον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να αλλάξει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιακής διασύνδεσης,(5G, AI/ML, Internet of Things, Cloud, Mobile Internet, Data Analytics), τις Smart Cities, τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και την πράσινη ενέργεια.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στον στρατηγικό στόχο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω των ψηφιακών έργων και δράσεων που αφορούν στις δημόσιες μεταφορές, τον πολιτισμό, την οδική ασφάλεια, την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. «Επιδιώκουμε να γίνει η Περιφέρεια Αττικής πρότυπο καινοτομίας. Με σαφή προσανατολισμό στη νέα ψηφιακή εποχή αναβαθμίζουμε τεχνολογικά ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μας προς όφελος του πολίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή, επισήμανε: «Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής, είχα την ευκαιρία αφενός να επικοινωνήσω το όραμά μας για το πώς η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να καταστεί ένας φωτεινό παράδειγμα ψηφιακής και τεχνολογικής καινοτομίας, αφετέρου να πραγματοποιήσω συναντήσεις με κολοσσούς υψηλής τεχνολογίας, με σκοπό τη διασύνδεση φορέων και τη διερεύνηση υφιστάμενων και προτεινόμενων έργων που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: