Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δίκτυο ύδρευσης μήκους 28 χλμ. στην Αγία Πελαγία Κυθήρων

Και με κατασκευές 4 δεξαμενών, αγωγών ισοσταθμίσεως και αντλιοστασίου

|> Ομόφωνα εγκρίθηκε χθες Παρασκευή 14/7, κατά τη 23η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Κατασκευή εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Κυθήρων».

Στην εισήγηση τού θέματος ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος δήλωσε πως “ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πανέμορφης και αναπτυσσόμενης με γοργούς ρυθμούς περιοχής της Αγίας Πελαγίας, γίνεται πραγματικότητα“.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του υφιστάμενου δικτύου έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του ΄60 και αποτελείται ως επί το πλείστον από σωληνώσεις αμιαντοτσιμέντου. Οι δε ανάγκες ύδρευσης καλύπτονταν από γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με το Ρυμοτομικό Σχέδιο του οικισμού. Οι υπολογισμοί του δικτύου ύδρευσης έχουν σχεδιασθεί για την κάλυψη πληθυσμού 5.000 κατοίκων, έτσι ώστε να καλύπτει σε βάθος χρόνου την περίοδο αιχμής Ιουλίου – Αυγούστου.

Πέραν του δικτύου μήκους 28 χιλιομέτρων προβλέπεται και η:

  • Κατασκευή 4 δεξαμενών
  • Κατασκευή αγωγών ισοσταθμίσεως
  • Κατασκευή αντλιοστασίου στη δεξαμενή της υδροληψίας

Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον δήμο Κυθήρων και θα εκτελεστεί από το τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε, η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η ΠΕ Νήσων δίνει μεγάλη έμφαση στις υποδομές που θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Έχει προγραμματίσει σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την αναβάθμιση των υφισταμένων, όπως μονάδες αφαλάτωσης. Και μία εξ αυτών θα εγκατασταθεί στην Αγία Πελαγία για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: